Говор нове градоначелнице Сарајева: Вриједно ћу радити како бих вратила 'златно доба Сарајева' (ВИДЕО)

Новоизабрана градоначелница Града Сарајева Бењамина Карић поручила је данас да ће вриједно радити како би вратила 'златно доба Сарајева'.  

BUKA portal / 08. април 2021

Fena

 

- Сарајево је мултикултуран град, град спорта, умјетности и образовања. Позивам све да ми помогну да заиста урадимо оно најбоље, да идемо у будућност и одупиремо се свим тешким препрекама. Позивам вас да покажемо љубав према граду Сарајеву -  истакла је.

Нагласила је да Сарајево никада није било себично те да је увијек пружало руке свим добронамјерним људима.

Желим да радимо као велики тим. Љубав према Сарајеву мора бити мотив за рад. Волити свој град, знати и разумјети потребе, суосјећати се са проблемима - то је наш циљ. Ми наше вриједности дијелимо са другима у земљи, региону, дио смо европске породице. Желимо развијати свестране односе са свима и стварати нове. Посебну пажњу треба посветити дипломацији градова. Не смијемо заборавити да је Сарајево европски град", навела је Карић у свом говору.

Појаснила је да је Сарајево и у тешким тренуцима "изашло као побједник".

"Дух Сарајева је неунуштив. Будимо поносни на хисторију. Наш град поново пролази кроз тежак период, пандемија оставља дубоке посљедице, а сви морамо дати свој допринос. Морамо исказати храброст, одговорност. У времену када су многе наше комшије и пријатељи изгубили радна мјеста, када ћу људи у статутус социјалне потребе, солидарност и подршка су приоритети. Свјесна сам да су наше могућности ограничене. Показат ћу посебну сензибилност", навела је Карић.

Отвореност према приједлозима невладиних организација, грађана и других је навела такођер као приоритет.

"Желим вјеровати да ћемо имати у пројектима подршку виших нивоа. Искуство које посједујемо уз енергију би требала бити у функцији остваривања циља да Сарајево постане препознатљиво као град који привлачи људе који инвестирају знање и новац, којии је привржен цивилизацијским вриједностима. Желим дати допринос у томе, слијећи традицију наших претходника", поручила је Карић.

"Часну дужност ћу обављати уз његовање једнинства. Жеља ми је да нас суграђани доживе као одговорне упосленике. Не признајем подјеле. Сарајлије су препознале силе зла и одупрле им се", рекла је Карич.

Рационализација трошкова Градске управе је један од приоритета које је навела, као и предност озбиљним и стучним људима, подршка научника, умјетника, пројеката...

"Показат ћемо сензибилност према старијим грађанима, али и женама и младима.. Не сумњам ни у једнога од вас. Морамо се окренути у будућности. Људи су главни фактор развоја - подржат ћемо пројекте. Сарајево не трпи охолост, себичност, Сарајево је старије од сваког појединца и функције. Нико није паметан као сви и зато вас позивам да вратимо златно доба Сарајева", поручила је нова градоначелница Сарајева.

Замјеница градоначелнице Ања Маргетић такођер је захвалила на прилици и повјерењу да обнаша ту функцију те поручила да ће своје искуство и капацитете искористити да допринесе развоју Сарајева.  

Замјеник градоначелнице Харис Башић истакао је да је огромна част и обавеза обнашати функцију замјеника градоначелнице те је поручио да ће учинити максималне напоре да покаже да је Сарајево европски град који има будућност.

Градско вијеће Града Сарајева данас је на конституирајућој сједници једногласно изабрало за градоначелницу Града Сарајева Бењаниму Карић коју је предложила Социјалдемократска партија. Вијеће је такођер изабрало замјенике градоначелнице, Хариса Башића (Народ и Правда) и Ању Маргетић (Наша странка).

(Фена)


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.