Грађани Новог Пазара Ани Брнабић: Срам да вас буде!, Брнабић: Није тачно!

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић и министар здравља Србије Златибор Лончар су стигли у Нови Пазар, гдје их је сачекало двадесетак незадовољних грађана.

BUKA portal / 30. јун 2020

Они су ушли у управну зграду Опште болнице на састанак са директором болнице Мехом Махмутовићем, а док су пролазили, група окупљених незадовољних грађана викала је на њих.

“Зашто нисте донели ништа од опреме?”

“Стотину људи је умрло, на хиљаде је заражено!”

“Срам да вас буде!”

“Да ли треба да укопавамо своју браћу и сестре?”

Ово су само неки од повика упућених Ани Брнабић и министру Лончару, питајући зашто се чисте ходници болнице пре него што она дође.

Како јавља репортер Нова.рс, број људи испред болнице се повећава.

Премијерка Србије је изјавила да су дезинформације да у Новом Пазару нема опреме и лијекова, већ напротив, да је Општа болница у том граду, по броју становника, најопремљенија у Србији, те апеловала да се вирус корона не користи за политизацију.

"Драго ми је што људи који су дошли да изразе протест и неслагање, носе маске. То је права порука, као што је порука демократије у друштву да можемо сви да дођемо да кажемо шта је све урађено и шта ћемо додатно урадити, а да људи који се на било који начин не слажу са оним што је овде урађено кажу са чиме се не слажу", рекла је Брнабић.

Премијерка је захвалила свим здравственим радницима, прије свега из Новог Пазара, који су, каже, дали све од себе у борби против короне, као и здравственим радницима из Крагујевца, Краљева, "Батута"...

"Основни проблеми на почетку били су да су се заражени људи јављали касно, да смо имали изузетно брз пораст број случајева у неколико дана и да нисмо имали добро сепарацију ковид и нон-ковид дела (болнице), а било је и људи који су посећивали друге у 'црвеним зонама'", рекла је Брнабић.

Она је истакла да су дезинформације да нема довољно опреме и да респиратори, које је допремио предсједник Александар Вучић, наводно не раде, као и то да нема лијекова, витамина, да је потребно да се људи сами ангажују и купе шта је потребно.

"Није тачно, опреме је увек било. Општа болница у Новом Пазару, по броју становника, је сигурно најопремљенија Општа и ковид болница у целој Србији", рекла је Брнабић.

 

 

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.