Грађанке Бањалуке реагују: Зоран Миливојевић се лажно представља и оправдава насиље

Поводом најављеног гостовања Зорана Миливојевића у Банском двору у Бањалуци, неформалне групе “Незадовољне грађанке Бањалуке” изразиле су своје незадовољство трошењем јавног новца на гостовања дискутабилних особа.

BUKA portal / 18. јун 2019

“Осуђујемо гест предсједнице РС Жељке Цвијановић која од новца грађана планира угостити Зорана Миливојевића из Србије, који се у јавности лажно представља као психотерапеут иако му је лиценца одавно истекла и није обновљена”, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Планирано је да Миливојевић сутра у Банском двору одржи предавање на тему “Сачувајмо породицу”. Међутим, Миливојевићеви ставови су радикални и изузетно опасни, и као такви нису у складу са европским стандардима којима тежимо.

Ради се о особи која заговара физичко кажњавање дјеце до те мјере да је својевремено стручна јавност, коју је чинило више од 400 психолога, морала јавно да се огради од његових ставова и изјава. У жижу јавности доспио је у јулу 2017. године, када је жртву породичног насиља оптужио да је крива за сопствено убиство и убиство свог дјетета.

“Свака савремена трагична прича, укључујући ону у којој је отац бацио пред мајку задављено дете, након чега ју је усмртио ножем, има своју историју и свој контекст. Да мајка није игнорисала више одлука суда и спречавала оца да виђа дете, можда се ова трагедија не би десила”, казао је Миливојевић када је Мају Ђорђевић бивши муж убио испред Центра за социјални рад Раковица, а прије тога задавио њиховог четворогодишњег сина.

"Жртва је годинама покушавала да докаже да је њен бивши муж опасан по њу и њихово дијете, јер је већ пријетио да ће је убити, док је њену сестру покушао да закоље разбијеном флашом. Због тога му је бранила да виђа дијете" закључује се у саопштењу неформалне групе “Незадовољне грађанке Бањалуке” 


 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.