Грузија упутила протестну ноту БиХ због једног Додиковог госта, ево како је он одреаговао...

Предсједник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов, који борави у посјети Републици Српској, састао се у Бањалуци са предсједником РС Милорадом Додиком и са министром за економске односе и регионалну сарадњу Златаном Клокићем те су потписали меморандума о сарадњи грузијске покрајине Јужне Осетије и Републике Српске.

Buka / 10. јануар 2018

Како је за Н1 потврђено у Министарству вањских послова БиХ, стигла је дипломатска нота коју је Грузија упутила нашој земљи, а након доласка делегације грузијске покрајине Јужне Осетије на обиљежавање Дана РС који је Уставни суд БиХ прогласио неуставним.

"Они су у Републици Српској, не у Босни и Херцеговини", одговорио је Додик на питање о протестној ноти Грузије због присуства руководства Јужне Осетије на Дан РС а јавља Н1

 

Нисам дошао у Босну и Херцеговину, већ за празник у Републику Српску – устврдио је данас предсједник самопроглашене и међународно непризнате Јужне Осетије Анатолиј Бибилов, коментаришући одређене наводе да је због његовог присуства у Бањој Луци, 9.јануара, на "Дан РС-а", Грузија упутила дипломатску ноту Босни и Херцеговини.

Истакао је да Јужна Осетија жели да сарађује с народима које сматра пријатељским.

-Не морамо за то од некога да тражимо дозволу. Шта више, не требамо тражити дозволу за то од Грузије, која је недавно уништавала народ Јужне Осетије – устврдио је Бибилов, али и додао да желе добре међусобне односе са свима, који то желе па и с Грузијом.

Током састанка с предсједником РС-а Милорадом Додиком закључили су, казао је, да је настанак и развој двају република готово па исти, као "близнакиња".

-Имамо исти поглед на свијет и на исти начин оцјењујемо догађаје и имамо исти однос према нашем стратешком партнеру – Руској Федерацији – рекао је Билибов на конференцији за новинаре.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.