ГУБИТАК 2,6 МИЛИОНА Вишковић наредио директорима: Дајте оставке!

Премијер Републике Српске Радован Вишковић позвао је директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције, јер је циљ институција стабилизација предузећа Шуме Српске, које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона

Srna / 12. септембар 2019

Вишковић је рекао новинарима након тематске сједнице Владе Републике Српске у Бањалуци на којој је разматрана Информација о стању у шумарству у Републици да су усвојени закључци с циљем стабилизације предузећа Шуме Српске.

- Очекујем од јавних предузећа да послују позитивно и да Република Српска од њих има добит, односно да уплаћују дивиденду - нагласио је Вишковић.

Он је напоменуо да је руководство Шума Српске сада под лупом и да закључци Владе, међу којима је да ово предузеће мора ефикасно функционисати, морају бити спроведени.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић сматра да могу бити рјешавани постојећи проблеми у Шумама Српске иако дио газдинстава има финансијске минусе и превелик број запослених.

Директор Шума Српске Славен Гојковић рекао је да је Влада Српске дала пуну подршку управи и надзорном одбору овог предузећа, као и ресорном министарству у рјешавању постојећих пробема.

Он каже да у наредном периоду може доћи до смјене директора газдинстава, наводећи да негативно послују "Романија" Соколац, "Врбања" Котор Варош и још 16 газдинстава.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.