ХАЛИД БЕШЛИЋ ПОРУЧИО ДА ОСТАЈЕ У БИХ Не могу живјети од пензија, пјеваћу док год будем могао

Легендарни пјевач о вијести која је одјекнула у региону

BUKA portal / 24. децембар 2018

Посљедњих дана у домаћим и регионалним медијима одјекнула је вијест да легендарни пјевач Халид Бешлић напушта Босну и Херцеговину и сели се у Нјемачку.

 

Бешлић је за „Дневни аваз“ објаснио о чему се ради, а посебно је нагласио да му није јасно како је дошло до таквих написа.

– Не знам уопште ко је дао ту изјаву. Нисам ја то никад дао. Није истина да одлазим. Мој син Дино, снаја Махира и њихова дјеца Ламија и Белмин-Кан иду у Нјемачку. Ја ћу бити тамо-вамо, као и до сада. А сада посебно, с обзиром на то да је снаја добила посао и да ће дјеца још мало кренути у вртић – говори нам Бешлић.

Ваш одлазак у пензију наведен је као један од разлога зашто напуштате БиХ

– Сада стичем право на пензију, и овдје у Босни и у Њемачкој. И даље ћу пјевати. Али, пензија је пензија. У Нјемачку ћу ићи више због дјеце, да будем с њима, а бићу више у Сарајеву.

Радујете ли се пензији?

– Не радујем. Не могу ја живјети од пензије. Навикао сам да имам мало пристојнија примања. Пјеваћу докле год будем могао, а нека и пензије.

 

Још мало и Нова година ће. Ви, вјерујем, имате много посла?

– Нисам одавно себи овако задао децембар, да пјевам нон-стоп, пуно свирки. Већ сам се уморио. Хвала Богу, још неколико свирки имам и то је то.

А здравље, како Вас служи?

– Онако, није баш нешто најбоље, али није ни лоше. Здрављем нисам задовољан 100 одсто, али је добро, гурам. Мало имам проблема с ногама, ишијасом и леђима… то ме често боли. Имам проблем и када пјевам, па на бини често користим столицу да сједнем. Али, добро је… Ишао сам мало у бању.

Недавно сте рекли да сте обишли свијет, али да…

– Босне нигдје нема. Нормално. Само што у Босни нема пара, а иначе… Не знам ко је објавио, баш су ме многи питали. А приче саме круже. Још и портали то мало закухају. Ма хајде, као да је то сада битно нешто.

(Аваз.ба)

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.