Хелем Нејсе и Марко Лоуис у новом хит синглу „Бирај ријечи“ позивају на борбу против говора мржње

С циљем промоције суживота, толеранције и различитости, три УН организације – УНИЦЕФ, УНДП и УНЕСЦО – развиле су, на иницијативу и под покровитељством Предсједништва БиХ, пројекат “Дијалог за будућност“, а у оквиру њега и кампању “Бирај ријечи“.

BUKA portal / 07. новембар 2019

printscreen

Кампању су у самом почетку несебично подржали млади умјетници, чланови бенда Хелем Нејсе, који су данас на својим службеним каналима комуникације објавили пјесму истог назива, те тако озваничили почетак кампање. У ту сврху дизајнирана је и интерактивна web страница www.бирајријеци.ба на којој посјетитељи могу предлагати позитивне ријечи, од којих ће почетком децембра креативни момци из бенда Хелем Нејсе направити још једну пјесму која промовише лијепе ријечи и дијалог, насупрот говору мржње. 

Зашто пјесма? Носитељи пројекта, млади и креативни људи, итекако добро схватају да је музика снажнија и утицајнија од дневне политике. Музика је одувијек била платформа на којој се сусрећу различитости, простор у којем нема мјеста за предрасуде. Као таква, она је у стању донијети истинску промјену, утицати на људе и потакнути их на позитивну акцију.  

У првом дијелу кампање, све популарнији сарајевски бенд “Хелем нејсе“ и београдски музичар Марко Луис заједнички су написали и снимили пјесму “Бирај ријечи“, која је већ у најави изазвала огромно интересовање публике и медија. Већ провјерен и доказано добар и успјешан дует поново је бриљирао и на најбољи могући начин на својим плећима изнио саму бит пројекта “Дијалог за будућност“. Суживот, пријатељство и толеранција на дјелу.

Овом пјесмом млади момци из бенда Хелем Нејсе, као и њихов колега из Србије, Марко Лоуис, шаљу снажну и битну поруку да је у времену индивидуализма потребно бити друштвено одговоран и ангажован. 

У другој фази кампање, иста екипа ће направити нову “фреестyле“ пјесму, али од ријечи које ви предложите! Укључите се у кампању “Бирај ријечи“, супротставите се говору мржње и лијепом ријечју постаните аутори нове пјесме коју ће изводити један од популарнијих бх. бендова. Посјетите web страницу www.бирајријеци.ба и својом лијепом ријечју отворите гвоздена врата иза којих наше друштво, сасвим сигурно, чека боља будућност. 


 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.