Хилари Клинтон изнијела језиве тврдње о Доналду Трампу и Владимиру Путину

Вољела бих да видим његове телефонске записе да видим је ли разговарао с Путином оног дана када су побуњеници напали Капитол, рекла је Клинтон

BUKA portal / 20. јануар 2021

Хилари Клинтон (Хилларy Цлинтон) у понедјељак је изнијела теорију да је одлазећи предсједник САД-а Доналд Трамп (Трумп) можда разговарао с руским предсједником Владимиром Путином током напада његових присташа на Капитол 6. јануара. 

 

Телефонски записи

Бивша државна секретарица и двоструки предсједнички кандидат разговарала је с предсједницом Заступничког дома САД-а Ненси (Нанцy) Пелоси у њеном подцасту у којем је оптужила Трампа да има "друге програме" који ће бити укоријењени у истрази о немирима, пише Wасхингтон тимес. 

- Надам се да ћемо, хисторијски гледано, сазнати коме се приписује, ко повлачи конце. Вољела бих да видим његове телефонске записе да видим је ли разговарао с Путином оног дана када су побуњеници напали Капитол. Али сада знамо да не само он, већ и његови помагачи, саучесници и чланови његовог „култа“ исто тако не поштују демократију - рекла је Клинтон.

Клинтон је још једном исказала бојазан да су на дјелу закулисне игре и да је потребно оформити комисију, попут оне која је истраживала терористичке нападе 11. септембра, како би се ово до краја истражило.

Оснивање комисије

- Не знам шта Путин има с Трампом политички, финансијски или лично, али оно што се догодило прошле седмице био је Путинов дар. Јер Путин жели да поткопа демократију у нашој земљи и широм свијета, а ти људи, можда и не знајући, јесу Путинове марионете. Они су радили Путинов посао кад су то радили на потицање побуне легитимно изабраног предсједника Сједињених Држава - нагласила је Клинтон.  

Пелоси се сложила са Клинтон, рекавши да у Конгресу већ постоји снажна подршка за идеју о оснивању комисије која би истражила догађаје од 6. јануара.

Аваз


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.