Хитна сједница Парламента БиХ: Мигранти и правосуђе

Друга хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказана је за данас, саопштено је из парламента.

Srna / 14. јун 2019

На дневном реду су двије тачке - ситуација у правосудним институцијама БиХ, са нагласком на обавезе из препорука Европске комисије и информација Савјета министара о контроли прилива масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на безбједносну и хуманитарну ситуацију у Унско-санском кантону. 

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока. 

Из Клуба посланика СНСД-а, као и Српског клуба најављено је да њихови посланици неће доћи на сједницу. 

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац потврдио је јуче да посланици СНСД-а неће доћи на хитну сједницу Представничког дома, иако би, како каже, имали много тога да кажу о ситуацији у правосуђу БиХ, као и о мигрантској кризи. 

Кошарац је упозорио да се иза иницијативе групе посланика за сазивање хитне сједнице овог дома крије опасна, противуставна и противзаконита намјера да се продужи технички мандат Савјету министара у којем сједе нелегитимни представници српског народа и Републике Српске. 

И предсједавајући Српског клуба у Представничком дому БиХ Ненад Стевандић изјавио је јуче да овај клуб неће присуствовати хитној сједници овог дома зато што су је иницирали посланици који су први у БиХ прекршили законе, односно нису дозволили да буде формирана комисија за избор предсједавајућег новог сазива Савјета министара. 

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова. 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.