Хронологија: Мистериозна смрт Лане Биједић из Мостара, гдје је лоциран сигнал посљедњи пут

Према пријави, дјевојци се у 14.30 сати изгубио сваки траг. Мајка ју је неуспјешно покушавала добити на телефон након што се у договорено вријеме није вратила кући „с кафе са пријатељицом“

BUKA portal / 09. октобар 2019

 

Вијест о насилној смрти Лане Биједић (19) из Мостара дубоко је потресла становнике града на Неретви, пише Аваз.

Њено беживотно тијело извучено је прексиноћ из ријеке Студенчице у мјесту Студенци, на пола пута између Чапљине и Љубушког, према скретању за водопад Кравица.

Рибар који се затекао на локалитету гдје је тијело нађено, примијетио је да вода нешто носи.

Иако у први мах није био сигуран да је ријеч о тијелу, он га је ипак, да га вода не однесе, штапом закачио и успио довући до обале, након чега је алармирао полицију у Љубушком и Хитну помоћ.

Из полиције су у 19 сати позвали припаднике ГСС-а, који су тијело извукли из ријеке, а за све њих који су се затекли на мјесту догађаја, како сазнајемо, призор је био мучан.

Из Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона јучер је саопћено да је, након идентификације те увиђаја, утврђено да се ради о насилној смрти.

На тијелу дјевојке уочени су хематоми, поготово у предјелу обје руке те једног ока. Истражитељи сумњају на трагове борбе, а с терена су изузети фрагменти који ће бити послани на вјештачење.  

У сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, врше се истражне радње, које се односе на провјеру бројева упућених с њеног телефона. Наводно је сигнал њеног телефона посљедњи пут лоциран код Чапљине.

Реакција тијела након извлачења из воде није, такођер, својствена оној која се догоди кад је ријеч о утапању, али би све те недоумице требао разјаснити обдуцент.

На питање како је несретна дјевојка, узорна и марљива, како се то износило, доспјела до Љубушког и како је страдала, јучер није било одговора.

Њен нестанак је дан раније у 18.15 сати полицији пријавила мајка Нина Биједић, иначе деканеса Факултета информацијских технологија (ФИТ) у Мостару.

Према пријави, дјевојци се у 14.30 сати изгубио сваки траг. Мајка ју је неуспјешно покушавала добити на телефон након што се у договорено вријеме није вратила кући „с кафе са пријатељицом“. Мајку је то посебно узнемирило, јер је Лана након тога требала отпутовати за Сарајево, гдје је, након што је завршила Грађевинску школу у Мостару, уписала, како су нам казали њени познаници, Интернационални универзитет Бурцх.

Нажалост, нико није могао замислити овакав трагичан исход, да Лана буде нађена мртва у ријеци, на мјесту које је, иначе, обрасло у шаш и трску.

Од Лане су се опростили и у Грађевинској школи, коју је донедавно похађала. Како су навели, запамтили су је као посебну, интелигентну, креативну и искрену дјевојку.

Освајала је, навели су, бројне награде на такмичењима, посебно у енглеском језиком.

Лана Биједић ће бити сахрањена у четвртак, 10. октобра.

Сахрана ће се обавити на Градском гробљу Сутина у 9 сати.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.