ХРТ ове суботе емитује најдужи филм у својој историји

Овај готово осмосатни филм у 470 минута говори о потрази за тијелом Андрéса Бонифација.

BUKA portal / 06. новембар 2019

Хрватска радиотелевизија (ХРТ) ове ће суботе, 9. новембра у термину од 20:45 сати до чак 4:40 слиједећег јутра на свом Трећем програму (ХРТ-ХТВ3) емитовати најдужи филм који је икада приказан на јавном сервису, а ријеч је о дјелу "Успаванка за тужну мистерију", филипинско-сингапурској фантастичној драми.

Овај готово осмосатни филм у 470 минута говори о потрази за тијелом Андрéса Бонифација. Бонифацио је био филипински борац за слободу који је познат као отац филипинске револуције против шпањолске окупације. Иначе, на 66. међународном филмском фестивалу у Берлину овај филм освојио је награду Алфред Бауер. Редатељ је Лав Диаз.

Уредник филма је Деан Шоша, који сликовито каже како трајање филма одговара времену у којем је ове године побједник гласовитог натјецања Ирон Ман на Хавајима испливао 3.8 км, одвозио бициклом 180 км и трчао 42 км и 195 метара.

- Вјеројатно су га мишићи касније мање бољели но што ће бољети оне који ће у суботу уз телевизију сједити осам сати. Но свим гледатељима који издрже, труд ће се више но исплатити. Диазови филмови спадају у врх сувремене кинематографије и трају управо онолико колико им њихова унутарња логика налаже. Трећи програм постоји да би и најслободније филмске форме имале свој кутак слободе, рекао је Шоша најављујући овај посебан филм.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.