Хуаwеи представио оперативни систем ХармонyОС

Кинески технолошки гигант Хуаwеи представио је оперативни систем ХармонyОС, након што је Гоогле потврдио да овом произвођачу више неће пружати подршку за Андроид због рестрикција које су увеле власти САД.

BUKA portal / 09. август 2019

 

Шеф одјељења за пословање Рицхард Yу рекао је на прес конференцији да се нада да ће нови оперативни систем "донијети свијету више хармоније".

Yу је нагласио да Хуаwеи жели да користи Андроид, али да може моментално да пређе на ХармонyОС (на кинеском ХонгМенг) уколико изгуби приступ америчком софтверу.

Оснивач Хуаwеија Рен Зхенгфеи раније је рекао да ће нови оперативни систем бити универзалан, да ће моћи да се користи на разним уређајима и да ће бити бржи од Андроида за 60 процената, пренио је Спутник.

Први уређаји који ће користити нови оперативни систем биће представљен већ сутра, а ријеч је о телевизору марке Хонор. Хуаwеи ће представити паметне телефоне са новим софтвером касније током године

Wасхингтон тврди да је Хуаwеи сигурносна пријетња и због тога му је забранио приступ америчкој технологији. Кинеска компанија демантује оптужбе.


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.