Хуаwеију ће требати више времена да постане највећи произвођач паметних телефона

Кинеском Хуаwеију требат ће више времена да постане највећи произвођач паметних телефона на свијету, што је циљ који је првотно требао постићи у четвртом кварталу ове године, изјавио је један од челника те компаније.

BUKA portal / 12. јун 2019

Foto: Ilustracija

 

"Постали бисмо највећи у четвртом кварталу ове године, но сад сматрамо да би тај процес могао потрајати дуље", рекао је главни стратешки директор групе Хуаwеи Цонсумер Бусинесс, Схао Yанг.

Хуаwеи тренутно дневно продаје 500 до 600 тисућа паметних телефона, рекао је на сајму технологије ЦЕС Асиа у Шангају.

Коментари су услиједили након што је САД прошлог мјесеца уврстио Хуаwеи на црну листу којом му је због сигурносних разлога забранио пословање с америчким тврткама без одобрења владе.

То је навело неке глобалне технолошке твртке да прекину везу с највећим произвођачем телекомуникацијске опреме на свијету.

Твртка је у сијечњу приопћила како би могла постати највећи свјетски произвођач паметних телефона ове године, чак и без америчког тржишта. Хуаwеи је био други највећи продавач у првом тромјесечју, иза јужнокорејског Самсунг Елецтроницса, према истраживачкој и савјетничкој твртки Гартнер.

Аналитичари процјењују да би недавне америчке санкције могле смањити Хуаwеијеве испоруке паметних телефона чак за четвртину ове године, узрокујући тако његов нестанак с иноземних тржишта.

Индеx


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.