И син Бруцеа Лееа страдао приликом снимања

Случај глумца Алеца Балдwина подсјетио на друге несреће на филмским сетовима.

BUKA portal / 22. октобар 2021

 

Велика трагедија догодила се на снимању филма у Новом Мексику када је познати глумац Алец Балдwин пуцао из реквизита и притом случајно усмртио сниматељицу Халyну Хутцхинс и ранио редатеља Јоела Соузу. То није први пут да се у свијету филма дешавају такве несреће.

Брандон Лее, син легендарног глумца и мајстора борилачких вјештина Бруце Лее-а, страдао је снимајући филм Врана када су се у пиштољу који је требао бити празан нашли прави меци. Службена истрага је утврдила да је његова смрт била несрећан случај и последица неправилне провјере оружја.

Управо је “Врана” требало да буде велика прекретница његове каријере, након “Схоwдоwн” и “Малог Токија”, јер је хтио да сними филм по ком ће остати запамћен добар глумац, а не као син легенде. Занимљиво је да су се од самог почетка на сету дешавале различите незгоде. Столар који је радио на сценографији задобио је тешке опекотине након што је једна од дизалица ударила у далековод, незадовољни члан продукције аутомобилом се забио у студијски простор гдје се одвијало снимање, а снажна олуја која је захватила Сјеверну Каролину уништила је спољни дио сета. Све је кулиминирало несрећом у којој је живот изгубио млади глумац.

И млади аустралски глумац Јоханн Офнер погинуо је током снимања хип хоп глазбеног видеа у бару у Брисбанеу. Млади глумац упуцан је у прса, а у пиштољу за снимање су умјесто лажних били прави меци.

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.