Идемо, Србијо, готов је Вучић

Живимо у земљи у којој је апсолутно све нелегитимно и противзаконито. Али мудри људи добро кажу: Све што се дешава заправо се већ догодило у прошлости. Није нама Александар Вучић пао са неба.

Milojko Pantić / 29. јул 2020

Milojko Pantić Foto: Miroslav Dragojević

 

Он је плод вишедеценијске националистичке индоктринације и тривијализације друштва. Продукт тридесетогодишњег РТС-овог, Пинковог, Хепијевог и таблоидног ширења митоманије, односно измишљања славних догађаја, атавизама, у преводу позивања на претке, и ксенофобије.

Све то је заправо права медијска лоботомија над људима. И тако смо после слобизма и шешељизма добили и вучићизам.

Мислио сам да је оном игром са хулиганима и полицијом против грађана за време недавних протеста курјачић превазишао самог себе, али он као и сви шибицари, увек има неког скривеног кеца у рукаву. Да није трагично, било би смешно оно што је урадио прошле недеље.

Да се не би писало и причало о аферама због којих ће кад тад морати на суд, он је нацији обелоданио да је у педесетој години постао бруцош. У жељи да како каже оствари свој дечачки сан, да буде дечији кошаркашки тренер, уписали су га у високу струковну школу за спортске тренере и то тако што су укинули један од услова за упис, а то је активно бављење спортом најмање три године.

Дакле у старту је ствар нерегуларна. Још једном је показао да је највећи манипулатор на јавној и политичкој сцени Србије свих времена. Јер одједном бруцош у виду председника државе постаје главна тема у медијима и на друштвеним мрежама. У други план падају и корона и број умрлих, фалсификовани лажни избори. То је невероватно како људи у трену забораве да се испод плашта политике крије патололошки лажов и тиранин који је направио државни удар у Србији.

Озбиљни људи из кошарке као Драган Капиджић на пример чуде се, али мисле да је лепо кад неко са тако високе функције себе види у кошарци. Један од наших најбољих тренера и жесток критичар неуставног владара Душан Вујошевић каже да би му помогао, ако је искрена његова жеља да постане тренер.

Чак и ако оставимо по страни то што је прекршио Закон о председнику републике, као и све законе толико пута до сада, али људи, тај наводни пријатељ кошарке нам је уништио државу, поцепао друштво на фронцле и земљу довео до ивице понора у који ћемо врло брзо пасти ако га не зауставимо.

Докле ћемо на пример да трпимо да тај безумник третира државну касу као своју приватну својину.

Он ту касу пуни тако што нас задужује код светских банака, отима нам пензије, опорезује и диже цене до астрономских висина, кажњава за све и свашта. А онда тај наш новац дели шаком и капом својим присталицама у земљи и по целом региону како му се ћефне.

Чули сте, верујем за најновију лудост. Хоће да финансира изградњу аеродрома код Требиња, двадесет два километра ваздушном линијом од Дубровачког аеродрома.

Морам на овом месту да парафразирам творца слобизма и шешељизма Јовицу Станишића: „Какви избори, какве странке и парламент? Све је у Србији мали Алек-баба и његових четрдесет разбојника.“

Њихова воља је једини закон у овој земљи. Зато се лудило његове власти мора зауставити. Престанимо већ једном да са лажима спавамо и са лажима се будимо. Ваљда је сада свима јасно да се са њим не може разговарати, јер се испод назива политичар, крије невиђена бараба.

Ако га се не ослободимо до краја јесени и зиме, за све ће бити касно, јер ће Србија потонути заједно са њим.

Доста је било вербалног рата против Вучића и међусобног надгорњавања опозиције. Молим све људе осниваче тих скупштина слободне Србије, удружених грађанских покрета и грађанске непослушности, као и све заинтересоване лидере опозиционих странака.

Госпође и господо, схватите да су нација и држава у катастрофалном стању и да се под ознаком хитно, морате састати и договорити датум, када ћете позвати грађане Србије да тог дана сви који могу дођу у Београд.

Позовите на тај састанак и представнике синдиката полиције и војске Србије да би тај масовни скуп имао своје обезбеђење. Минули протести и сва полицијска и параполицијска сила коју је режим извео на неколико хиљада демонстраната, показатељи су где је тиранин рањив. Када се на београдским улицама нађе сто хиљада људи, нема те силе која ће му помоћи.

Подсећам вас да су Нишлије пред пети октобар пешачиле до Београда у знак протеста против Милошевића под паролом „Готов је“.

И Милошевић, који је био неупоредиво већа сила од курјачића, одступио је са власти. Не заборавимо међутим да нам се поново не би догодио неки Вучић, мора се променити политички поредак у Србији из темеља.

Са политичке сцене морају једном заувек са Вучићем отићи и сви ти Шешељи, Дачићи, Николићи, Палме, Љајићи, Кркобабићи и њихове квазиполитичке партије. Сви ти безумни јахачи српске политичке Апокалипсе. Зато идемо, Србијо, да  скинемо једном тај јарам с врата који се зове слобизам, шешељизам и вучићизам.

Пашће Вучић, то није спорно, јер готов је. Не дај се, Србијо, ономе што ниси, а што би сеоски ђилкош из Чипулића крај Бугојна желео да будеш. Ако се не пробудиш и не устанеш сада, вероватно нећеш више никада.

 

Данас.рс


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.