Идрис Елба модом креће у борбу против насиља (ФОТО)

У сарадњи с Фатбоy Слимом

BUKA portal / 10. јул 2019

Foto: Instagram

 

Идрис Елба је одлучио додати позицију модног дизајнера у свој већ повећи портфолио. Градећи успјех лансирања његове марке 2ХР Сет у Великој Британији, добитник Златног глобуса, редатељ, продуцент и глазбеник, службено је представио своју колекцију одјеће. Име унисекс линије инспирирано је његовим занимањем за глазбу и ДЈ културу. Усавршавао је тај талент док је одрастао у лондонском Еаст Енду. У изјави Елба је открио како је идеју добио тијеком паузе између ДЈ сетова.

Као одговор на националну кризу криминала повезаног с нападима ножем у Великој Британији, Елба и његов тим развили су одјећу с натписом “Не убодите своју будућност”. Сви приходи од кампање ићи ће у корист организације активиста Фарона Алеxа Паула. Британски активист и његови присташе на улицама скупљају ножеве. Након што је Фарон Алеx Паул 18 пута избоден ножем, кренуо је у кампању како би спријечио злочине повезане с нападима хладним и ватреним оружјем.

Колекција се састоји од дуксева, мајица с дугим и кратким рукавима и других основних комада. Ту су и многи стилови инспирирани сурадњом с британским ДЈ-ом, глазбеником и продуцентом Фатбоy Слимом. Малопродајне цијене крећу се од 49 долара за мајицу до 86,50 долара. Најновија колекција 2ХР сета бит ће објављена у двије цапсуле колекције за мушкарце, жене и дјецу. Прва колекција ће представити бренд, а у другима ће сурађивати с брендовима, глазбеницима, умјетницима и фотографима који су инспирирали Елбу, пише Елле.

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.