ИМАМ 45, ЗНАТЕ ЛИ КОЛИКО САМ ПРИЈАТЕЉА САХРАНИЛА КОЈИ СУ ВОДИЛИ ЗДРАВ ЖИВОТ? Ово је једина права суштина!

Ова уметница тврди да се не разбољевамо зато што живимо у загађеном граду, једемо лошу храну и мало вежбамо

BUKA portal / 22. септембар 2021

Foto: ishvetsov.ru

 

Уметница Светлана Казина пре 20 година преселила се у малу кућу ван града, без текуће воде, топлог купатила, у којој често нема струје. За себе каже да воли живот и да живи са уживањем. Сваког дана учи нешто ново о свету, истражује природу и каже да се сваког дана нечим новим изненади.

"У природи се налази све што може да нас учини срећним", тврди Светлана. Али, како је до овога дошло? Зашто је одлучила да се из метрополе пресели у кућу одсечену од света?

Главни разлог је то што сматра да начин живота не треба да буде здрав, већ срећан. Ево шта о томе Светлана каже:

"Болести не долазе због тога што нам је екологија лоша, вода прљава и користимо пуно пластике. Да ли ћете се разболети не зависи од тога да ли живите у граду или на селу. Верујте ми, људско тело је невероватна машина способна да се прилагоди било којим условима и било којој храни. Сељани не могу да поднесу храну у праху, флаширану воду и удишу градски ваздух, тачно. Али не зато што је све то прљаво и нездраво, већ зато што је другачије. Зато што њихово тело није на то навикло.

Исто тако, људи одрасли у граду не прилагођавају се тако лако сеоским условима - другачијим временским условима, домаћој храни, а он надморске висине и атмосферског притиска им уопште није добро. Ту си где си, и тамо где си на то си и навикао.

Ако особа живи у хармонији са природом, моли се или медитира, једе искључиво природну храну, не значи да ће живети сто година и умрети здрав. Знате ли колико сам пријатеља до сада сахранила, који су водили здрав начин живота? Већина њих били су атлете, доктори и људи који су се трудили да раде на свом духовном развоју. Непушачи, нису пили алкохол, али ипак су умирали од рака.

Можда никад нећете схватити зашто болести долазе, али знајте и да их нећете избећи држећи дијету, вежбајући до изнемоглости и размишљајући да ли сте згрешили на неком од ових поља. Проблем је у томе што болест не почиње у телу, него у глави.

Зато научи да живиш срећно! Научи шта ти од хране одговара, не шта кажу да је здраво, него шта твоје тело прихвата. Оно и те како даје одговор кад га напуните одређеном храном. Батали посао који чини да се једеш изнутра сваки дан. Окани се друштвених мрежа и живљења да би на исте стављао неке савршене фотографије које немају везе с реалним животом, већ ти само стварају стрес.

Ради оно што си одувек желео. Научи да свираш гитару или клавир, да певаш, скијаш. Боји бојанку, слажи мозаике. Свако од нас је уметник са талентом. Немој да сањаш о бицклу, купи га! Немој да нагомилаваш снове, јер они полако труле у забаченим угловима мозга.

Волиш самоћу? Буди сам. Искључи све што те нервира и једе ти енергију. Пронађи радост у свему.

Живи срећан живот!

А сада ћу вам открити најважнију животну тајну и смисао живота: То не постоји.

То је једноставно живот. Јутро, подне, вече, ноћ и опет укруг. Ту је планета, људи, флора, фауна. Празници и радни дани. Срећа и проблеми. Ту је и смрт. И она долази у било које време, у било којим годинама.

Да ли стварно имате времена да живите туђе снове, засноване на тужим вредностима и нормама?

Живот је дар и морате га ценити, а највише ћете га ценити ако га проживите срећни.

Ако већ не можете да верујете да смисао живота не постоји, окренимо се онда мудрацима - они сви кажу једно - смисао живота је пронаћи срећу. Ја вам управо то и говорим, само то мало другачије схватам.

Ипак, све ово не значи да не треба да трагате за срећом. Ако је то за вас срећа. Ако је за вас срећа здрава исхрана, онда се храните здраво. Само имајте у виду да већина људи на крају схвати да је целог живота нешто тражила, радила, некуда трчала, а најважнију ствар која им је била пред носом, није примећивала. То су обично вољене особе, са којима од силног трчања и бесмисла нисмо стигли да проведемо довољно времена.

Молим вас, не заборавите: Срећа није ни на селу ни у граду, ни на планини ни на асфалту. Срећа је у вашој глави. Живи онако како ти желиш, не пореди своју срећу са другима. Нико неће разумети твоју срећу, баш као што ти не разумеш туђу. И када не би било баш тих поређења среће, религија, вредности, не би било ни проблема, ни ратова, ни невоља, ни несрећа..."

Стил


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.