ИНОВАТИВНА ИДЕЈА МАМЕ ИЗ ЖЕПЧА: Ако сте икада заборавили дати дјетету лијек на вријеме ово морате прочитати!

Ова бесплатна апликација олакшава скрб над болесном дјецом.

Maja Isović Dobrijević / 08. октобар 2019

 

Због ужурбаног и стресног начина живота многим родитељима се данас често дешава да својој болесној дјеци забораве на вријеме дати лијек или да грешком дају погрешну дозу лијека. Нажалост такви поступци могу имати кобне посљедице по здравље дјетета а то ни један родитељ свакако не жели.

У случним ситуацијама била је и 34-годишња мајка троје дјеце Дијана Јелић из Жепча када је дошла на иновативну идеју да осмисли мобилну апликацију назива „2.Мама“ која би олакшала скрб над болесном дјецом.

У разговору са Дијаном открила нам је да је често била у ситуацијама када бих њених троје дјеце било у исто вријеме болесни и тада би морала записивати на разне папириће када је које дијете попило лијек и у којој дози, када је идућа терапија и слично.

„Најтеже су биле ноћи. Од умора бих заспала поред дјетета а када се пробудим нисам се могла сјетити ко је задњи попио лијек. Тада сам схватила да је мојој дјеци и мени потребна помоћ и ту помоћ сам назвала 2.Мама“, рекла је за БУКУ Дијана.

2.Мама је бесплатна иновативна мобилна апликација намјењена свим старатељима дјеце, и мамама и татама, дадиљама и осталим.

 

Фото: Приватна архива

 

„Ова апликација вас аутоматски подсјећа када је вријеме за терапију дјетету и у којој дози. Памти све износе повишених температура дјетета , подсјећа вас на све термине који су вам битни за здравље дјетета. Приликом посјете педијатру родитељи кроз апликацију презентирају прецизне и тачне податке о току болести дјетета и на тај начин избјегавају погрешно информисање педијатра а самим тиме и погрешне дијагнозе за дијете“, рекла је она.

Каже да су први утисци корисника ове апликације одлични.

„Јако пуно мама се јавља са позитивним коментарима како им је заиста таква апликација требала и да ће им олакшати живот буквално. Неке од мама су писале чак да ће ову апликацију користити и за себе, јер често забораве и себи узети лијек у право вријеме“, рекла је Дијана.

Ова апликација је први пут јавности представљена у протеклу суботу у оквиру склопу МАМФ-а конференције мама у Сарајеву.

Дијана каже да се на апликацији радило укупно годину дана, а развијао је тим девет ИТ стручњака.

Апликацију је могуће прузети са web странице www.2мама.апп а Дијана је потврдила да ужурбано раде на новим још иновативнијим функцијама апликације које ће одушевити све кориснике.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.