Искуство порођаја у Бањалуци: О повратку мог дјетета у руке џелата, нема ни говора

Преносимо вам коментар мајке чија је беба била на респиратору у Клиничком центру Бањалука, за који је установљено да је неисправан.

Buka / 18. јануар 2016

Коментар је објављен на Фејсбук страници "Искуство порођаја у Бањалуци", а ми вам га преносимо у цијелости:

"Молила бих Вас да објавите у цијелости мој коментар у вези са кваром респиратора у Клиницком центру Бања Лука. Унапријед захвална!

 

Ја сам једна од мајки дјеце која су пребачена у Београд и даље не знам ко је тај који ме обавијестио о квару респиратора, можда још један од духова који хода Клиничким центром?! Молим драгог Бога да ово све није утицало на моје дијете, јер о некомпетентности, самозивости и безобразлуку особља Клиничког центра непотребно је говорити.Свједок сам истог већ дуже вријеме, јер сам заиста дуго лежала у тој "установи". Постоје људи који се баве одговорношћу истих, јер је сами,очигледно немају.За немар и угрожавање здравља мога дјетесцета, побринуце се надлежни, јер овакав поступак не може и не смије проћи на овакав начин.Моје дијете је најдуже на респираторима и 25 дана слушам једну те исту причу, иако сам примјетила промјену на свом малом анђелу.О начелници одјела Интензивне његе поготово коментар немам, јер иста није нашла за сходно да ми казе истину, него је измислила разлог одласка мог дјетета, притом ми окренувси ледја. Да не напомињем да мале бебе које се хране мајциним млијеком саљу без тих истих мајки, а знамо колико је битан контакт новородјенцета са родитељима, а о мајцином млијеку и његовим благодетима да и не прицамо. На све остале проблеме, још и овај! О повратку мог дјетета у руке џелата, нема ни говора, јер исти умјесто да одговарају својим оставкама, измишљају и причају бајке. Нека је свим женама у Бања Луци и широј околини драги Бог у помоћи, јер је, очигледно, Хипократ већ одавно умро на рукама особља Клиничког центра Бања Лука!"

Моја борба тек почиње и то не ради мене, него и ради оних које тек требају да оду горе! Молим Вас да ми помогнете тако, што цете, за почетак, објавити мој коментар... Не зелим да се ово никоме понови!"    


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.