Исланђанима пријети казна због истицања палестинских застава на Евровизији

Исландски бенд Хатари могао би се суочити с казном након подизања шалова и заставе Палестине током преноса уживо финалне вечери Еуросонга из Тел Авива, саопштили су организатори.

BUKA portal / 19. мај 2019

Foto: Screenshot

Хатари, пунк трио који је карактеристичан по својој садо-мазо естетици, био је критичан према Израелу и прије великог финала у суботу. Чланови групе су најприје изазвали премијера Израела Бењамина Нетанyахуа на "пријатељски двобој традиционалног исландског хрвања", пише Клиx.ба.

У самој завршници Еуросонга, чланови бенда су подигли шалове и заставе Палестине док су водитељи саопштавали колико је Исланд добио поена од публике. У саопштењу објављеном након финала, организатори Еуросонга су најавили да ће о евентуалним посљедицама потеза групе Хатари расправљати извршни одбор овог такмичења.

"У директном преносу финала Еуросонга, Хатари, исландски представници, кратко су подигли мале палестинске транспаренте док су сједили у Греен Роому. Еуросонг је неполитички догађај и овај чин је у директној супротности с правилима такмичења. Заставице су брзо уклоњене, а посљедице ове акције разматрат ће Референтна групе Еуросонга", стоји у саопштењу.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.