Исповијест хостесе са Зрћа: Анимираш фрајере да троше што више пара, дрогу ти нуде посвуда, а онда те позову у ВИП...

- Цуре су знале одлазити на Ц само како би могле сјести пар минута, ноге убијају колико боле. Водитељица надгледа твоје расположење, колико се смијеш, колико си весела, а ако ниси - добијеш пацку. По потреби се, примјерице, мораш придружити екипи у ВИП-у - прича одбјегла хостеса са Зрћа

100posto.hr / 25. јул 2018

- Најгори је то посао који сам икад радила, никад ништа такво нисам доживјела - радило се о послу у сезони или изван ње - почиње своју исповијест млада дјевојка која се окушала у улози хостесе на Зрћу. 

Била је, прича своју причу за 100посто, без посла тједнима, а таман се ближила још једна љетна сезона. Атрактивна и млада, одлучила се јавити на оглас за хостесе на Зрћу путем Фацебоока. У почетку је, каже, све изгледало обећавајуће, но на крају је испало толико лоше да се покупила са Зрћа и отказ дала након свега шест, седам дана напорног темпа какав није, каже, био договорен у почетку. 

Радила је у једном клубу, а каква је ситуација у другима, каже, не жели судити.

Смјештај сличан затвору и оброк дневно

- Првотни договор је био да се ради око шест сати у термину дневном или ноћном, за неких 300 - 500 куна дневно. У то су по договору требала бити укључена два оброка и смјештај. Чим сам стигла, дочекала ме потпуно другачија ситуација. Радило се шест сати у једној, а шест у другој смјени - дакле око 12 сати дневно. Од оброка је био осигуран свега један, а смјештај је био катастрофалан. У кући на двије етаже било нас је смјештено 15-ак, више мање, спавали смо у креветима на кат, слично затвору - присјећа се несуђена зрћанска хостеса. 

- Најгоре од свега било је што је дневница износила 200 куна, а један оброк дневно није довољан да би се издржао луђачки темпо... На крају тих 200 куна потрошиш на храну и неку воду, текућину - било што. Тамо сам отишла с намјером да уштедим новца и за јесен, док се не снађем, но схватила сам убрзо да од тога неће бити ништа.

'Заправо анимираш фрајере да потроше што више новца, да те часте, да се пије'

А какав је опис посла? Што то атрактивне цуре на Зрћу требају одрађивати за 200 куна дневно? 

- Договор ти је такав да током дана мораш бити у клубу у купаћем костиму, прво дио времена стојиш око клуба и покушаваш им привући што више гостију, наговараш их да дођу јер је управо ту најбоља забава. Након неког времена, кад се клуб напуни, улазиш унутра и плешеш с екипом у базену, анимираш фрајере да што више попију и потроше на тебе и остале цуре, да те часте. Заправо константно пијеш, константно се мораш смијати и анимирати људе, а заправо ти није ни до чега - објашњава принцип рада. 

Након тога одлази се кући, на паузу од сат, два, три - током које се цуре преоблаче из купаћих костима у штикле и секси хаљинице. Издање за вечерњи излазак. Из апартмана их пријевоз довози у клуб, гдје раде исто. Анимирају госте, мушке екипе, да часте и окрећу туре.

- Мораш бити у штиклама. Цуре су знале одлазити на Ц само како би могле сјести пар минута, ноге убијају колико боле. Водитељица надгледа твоје расположење, колико се смијеш, колико си весела, а ако ниси - добијеш пацку. По потреби се, примјерице, мораш придружити екипи у ВИП-у - додаје својој причи суговорница 100посто.хр.

'Екипи у ВИП-у придружујеш се на захтјев'

Упад у ВИП прилично је скуп за наше појмове, па ако екипа жели двије цуре да им се придруже у забави - то ће и добити. А је ли било неморалних понуда од гостију? '

- Не, то не могу рећи. То је екипа која пије, импонира им да су у друштву са цурама, троше новац и то је то. Наравно, цурама се заломи па остану са екипом и враћају се сутрадан у апартман, поприлично касно. Но, то је особни одабир цура, то од њих не тражи нитко.

'Дрогу ти нуде посвуда, сви су разбијени'

 Алкохол тече у потоцима, а дроге има на сваком кораку. 

- Ма екипа ти дрогу дословно нуди свугдје, сви који имају. Сви су разбијени и свима је до провода. Одмора нема и тешко ми је замислити како цуре издрже тај темпо три мјесеца без стимуланса. Ја сам навикла на изласке и проводе, али то заиста нисам могла, требало ми је мјесец дана да се опоравим од тог тједна. Најгоре од свега је што, док тамо плешеш и анимираш екипу на том сунцу, имаш двије картице за пиће. Дакле, смијеш попити два пића у дану на рачун клуба, два још навечер, па ти пофали и текућине. А кад дођеш у апартман да би мало и одморила, не можеш спавати, свугдје је бука, превише је људи и немогуће је одморити се и скупити снаге за сутрадан - истиче бивша хостеса. 

А какве су колегице, памти ли неке инциденте наша суговорница? 

- То заиста овиси о самој цури, каква је и зашто је дошла. Младе су то дјевојке, и већини је то супер је се проводе, пију, узму нешто од супстанци ако им се понуди и ако желе. То је њихова ствар. Једна наша колегица своједобно се изгубила на два дана. Није се јављала, нитко је није могао добити, а онда се сама појавила. Нас је већ ухватила и паника, но она се ноншалантно појавила у грудњаку и хлачицама на послу. Није је било брига, била је прилично разваљена - закључује наша суговорница.

'Не можеш радити 12 сати дневно, без одмора, стално у потпетицама. Никад више'

Не жели она, каже, морализирати, но сматра да је такав темпо немогуће издржати те додаје да би послодавци за сезону очито требали узимати више хостеса. 

- Не можеш радити 12 сати дневно, без икаквог одмора, три мјесеца, стално у потпетицама, без сна. Знала сам гдје идем, али нисам могла ни претпоставити што ме чека. И зато сам побјегла главом без обзира. И знате што, никад више, ни за какав новац - закључила је своју исповијест одбјегла хостеса са Зрћа.

 

100посто.хр

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.