Исти ручак у Албанији кошта 10 КМ, у БиХ 14 КМ, у Црној Гори 16 КМ, а у Хрватској...

За разлику од Албаније, у трговинама и банкама у Црној Гори носе се маске. На мјере се пази, али се такођер покушава искористити све што се може од сезоне

BUKA portal / 20. јул 2021

Foto: Ilustracija

 

У Црној Гори је посве релаксирана ситуација што се тиче епидемије Цовида-19. Није проблем ући у земљу јер су због туристичке сезоне релаксиране све мјере. Црногорци си то могу приуштити јер имају низак број заражених и процијепљену трећину одраслог становништва. Но, за радити икоји посао у туризму, било је потребно цијепити се, каже се у прилогу РТЛ-а Данас.

За разлику од Албаније, у трговинама и банкама у Црној Гори носе се маске. На мјере се пази, али се такођер покушава искористити све што се може од сезоне.

Успоређујући цијене у окружењу, куглица сладоледа у Албанији прерачунато кошта три куне, у БиХ шест, у Црној Гори осам, а у Хрватској десет куна. Када се успореди цијена рижота од морских плодова, најскупљи је у Хрватској по цијени од 80 куна, а најјефтинији у Албанији гдје кошта 40 куна. У БиХ ћете морати платити 53 куне, а у Црној Гори 60 куна.

Иако је Хрватска скупља од осталих земаља у регији, мора се истакнути и да су њихова комунална и туристичка инфраструктура далеко развијеније па стога те цијене можда имају своју оправданост, наводи се у прилогу. Према мишљењу новинарке РТЛ-а Данас, најбоље љетовање је у Будви.

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.