Истражили смо каква је процедура, колико дана траје и колико ће вас коштати регистровање фирме у РС, а колико у ФБиХ

Све на једном мјесту - процедуре, дозволе, цијене, чекања

Tatjana Čalić / 18. август 2019

У посљедњем извјештају Стате Департмента о инвестиционој клими, између осталог се наводи да регистровање бизниса у БИХ може бити "екстремно оптерећујући процес који одузима много времена''.

Навели су да је ипак одређени напредак примијетан у РС, увођењем једношалтерске регистрације. 
У разговору са адвокатима из Сарајева и Бањалуке покушали смо дознати о каквим помацима, односно застојима је ријеч, колико дана трају процедуре, која су документа потребна и колико све то кошта у два бх. ентитета.

Бањалука: Све се може завршити за 3 дана

Адвокат Андреј Обрадовић из Бањалуке каже да је у Републици Српској процедура регистровања фирме знатно убрзана успоставом једношалтерског система регистрације фирме, јер пословни субјекат више  не мора посебно да се обраћа појединачно надлежном привредном регистарском суду, Републичком заводу за статистику и Пореској управи Републике Српске у циљу окончања свих активности потребних за почетак обављања привредне активности.
Све се, каже, може завршити за три дана, уз трошкове мање од 50 КМ, а у односу на ранији период значајно је смањен и оснивачки улог са 2. 000 КМ, на 1 КМ.


Обрадовић је објаснио како то изгледа у пракси на примјеру једночланог друштва: “За прикупљање документације потребан је 1 дан, док се по закону за максимално 3 дана мора добити рјешење о регистрацији фирме, наравно под условом да је предата документа потпуна и исправна. Иста је процедура и за домаћа и за страна лица  с тим да страно лице мора имати још и документ о пријави боравка. Од докумената, то су одлука о оснивању, овјерена копија личне карте, пореско увјерење, овјерен потпис одговорног лица, док су укупни трошкови мањи од 50 КМ - 35 КМ обрада захтјева, 1 КМ за  оснивачки улог, док објава у Службеном гласнику по реду објаве износи 7 КМ”.


Додаје да се процедуре, иако максимално поједностављене, неријетко критикују само из разлога што људи нису довољно информисани када самостално крећу у поступак регистрације.
“Доста радим и са страним држављанима са Нијемцима, Словенцима и Холанђанима, и они су из мог искуства задовољни брзином добијања документа о регистрацији. То су људи који углавном и касније остају наши клијенти, траже да им нађемо раднике, да им нађете пословни простор.  Ево, можда је занимљиво овом приликом рећи да један клијент из Њемачке, који је регистровао фирму у Бањалуци, тражи велику халу са краном, те 10 радника по струци заваривача и бравара и нуди плату 1000 еура овдје у Бањалуци, што је, сложиће се сви, јако добра понуда за нашу радну снагу”, истакао је за Буку Обрадовић.
 

Сарајево: Потребно је обићи 5 шалтера и 5 пута попунити исте податке

 

Сарајевски адвокат АлминТемин објашњава за Буку како тече поступак регистрације фирме у Федерацији БиХ. На самом почетку појашњава да је прије свега потребно разликовати оснивање фирме, гдје у формално-правном смислу правно лице настаје даном доношења судског рјешења о регистрацији, тј. судског поступка, од почетка рада фирме, након регистрације код порезних и статистичких органа, тј. управног поступка.


Што се тиче судског поступка, истиче, може се примијетити да је поступак убрзан у односу на неки ранији период, те уколико је документација за оснивање исправна, правно лице може бити основано у року од 5-7 дана, док је раније требало 15-20 дана, а неријетко и дуже. У погледу овог рока, не постоји разлика у односу на поријекло оснивачког капитала, односно на чињеницу да ли је оснивач домаће или страно физичко или правно лице.
Гледајући са финансијске стране, цијене судских такси су сада ниже, на примјер, 70 КМ, а прије су биле 400 КМ ако је један оснивач, а ако их је више, за сваког наредног по 100 КМ. Најнижи износ основног капитала је смањен са 2.000 КМ на 1.000 КМ.

И након ових позитивних помака крећу компликације у остатку процедуре, односно осталим условима за почетак рада правног лица, када је потребно извршити порезну регистрацију, регистрацију код Агенције за статистику, отварање рачуна у банци, те ПДВ и царинску регистрацију.
Тако регистрација код Агенције за статистику и порезне управе (добијање статистичког и ИД броја) тражи додатних 7 дана, док ПДВ регистрација може трајати 20-30 дана.
“Поред проблема у дужини трајања комплетне процедуре за почетак рада правног лица, велики је проблем и малтретирање оснивача попуњавањем истих образаца приликом сваке од ових регистрација, те лутање између шалтера ових органа”, истиче Темин и даје примјер како то изгледа у пракси у Сарајеву: 


1.    Прикупите потребну документацију за судску регистрацију, попуните формулар са потребним подацима, предате на суд, те добијете судско рјешење о регистрацији. Документација за оснивање је стандардна и количински се не разликује много од документације потребне за оснивање у земљама региона.
2.    Након добијања рјешења о регистрацији, потребно је отићи на шалтер Агенције за статистику, удаљен 100 метара од суда, поново попунити формулар са подацима које сте већ једном попунили на суду, са само једним додатним питањем које се односи на претежну дјелатност правног лица. На овом шалтеру ће вас упутити да дођете сутрадан по ''Увјерење о разврставању дјелатности''.
3.    Након што добијете то Увјерење, одлазите на шалтер порезне управе, поново попуњавате образ са истим подацима, овај пут са додатним питањем које се односи на податке о рачуновођи друштва. Овдје ће Вас упутити да по увјерење о порезној регистрацији (ИД број) дођете за 7 дана.
4.    Након овог потребно је отићи у банку и отворити пословни рачун. У банци поново попуњавате формуларе те депонујете потпис за располагање по рачуну.
5.    Уколико се правно лице намјерава бавити увозом или очекује промет већи од 50.000 КМ годишње, потребно је извршити царинску и пдв регистрацију. Поново се попуњава формулар са истим питањима, те неријетко може проћи више од 20 дана за добијање царинског и пдв броја.
 

Дакле, у поступку регистрације, потребно је обићи 5 шалтера и 5 пута попунити исте податке. Овдје је примијетан потпуни недостатак координације између судских и управних органа. Једноставно рјешење би било да приликом попуњавања првог формулара на суду, попуните и све податке потребне за управне органе, да Суд по службеној дужности обави све ове радње, те да приликом преузимања судског рјешења преузмете и увјерења порезног и статистичког органа. Да апсурд буде већи, Суд приликом регистрације већ контактира порезну управу ради провјере порезних обавеза оснивача, те порезна управа суду достави порезни број (Ид број) који се уписује у рјешење о регистрацији. Но, без обзира на чињеницу да на рјешењу о регистрацији већ имате уписан порезни број, ви морате отићи у порезну управу, те обавити беспотребну процедуру да би добили Увјерење о регистрацији, односно порезни број у мало већем и подебљаном фонту”, појашњава наш саговорник.

Све у свему, још увијек превише папирологије, изгубљених живаца и беспотребног лутања од шалтера до шалтера.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.