Иванишевић: Никада нисам рекао да бих убијао Србе

Горан Иванишевић, бивши хрватски тенисер и један од нових чланова тима најбољег тенисера на свијету Новака Ђоковића, рекао је да никада није изјавио да би убијао Србе.

BUKA portal / 12. јул 2019

Иванишевић је поводом својих изјава из деведесетих година, које су посљедњих дана поново дошле у жижу јавности, рекао да није никада никога убио, нити је мислио икада икога да убије.

Он је за дневни лист Политика казао да је деведесетих на турнирима био под сталном пратњом полиције и да није могао да излази из хотелских соба, а да је 1992. године на меч у Аделејду дошло "пет до десет српских навијача који су му пријетили са трибина да ће га убити, преклати и да су му вријеђали мајку најгорим псовкама".

Иванишевић каже да су га ти полицајци тих дана, пошто није могао нигдје да изађе, позвали на стрелиште гдје они јвежбају и да је са њима пуцао у мете.

"Послије су новинари дознали да сам био тамо и питали ме како је било. Ја сам им рекао да је било супер, али да би било боље да су умјесто мета били они навијачи са меча. Новинар је то превео како је превео. Ја јесам то рекао, али се моја изјава односила само на те навијаче, јер су ме стварно излудели вријеђајући мене и псујући ми мајку на најгори начин", објаснио је Иванишевић.

Додаје да је ту изјаву дао у афекту, да су таква вемена била и да није било лако издржати. "Није лако када не можеш да изађеш из хотела данима, када си под великим притиском. Поштујем све, али највише волим и цијеним одакле долазим. Нисам никога убио, нити сам мислио некога да убијем", поновио је Иванишевић. Поводом осуда у Србији што га је Ђоковић ангажовао за тренера, Иванишевић каже да ће увијек и у Србији и у Хрватској бити незадовољних, али да је њему екстремна част што га је Новак Ђоковић позвао. "Замислите да ме је позвао Реал Мадрид, а ја нећу. Спорт је велика моћна ствар која повезује све. Новаков позив је велико признање мени и као тренеру и као особи", истакао је Иванишевић.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.