Избор новинских агенција: Ђоковић најбољи спортиста, прати га Модрић

У избору су учествовале 23 новинске агенције из Европе.

BUKA portal / 26. децембар 2018

Српски тенисер Новак Ђоковић који је ове године освојио Wимбледон и УС Опен те се вратио на прво мјесто свјетске листе освојио је прво мјесто у избору за најбољег спортисту Европе у 2018. години у 61. избору који организовала Пољска новинска агенција (ПАП), а у којем су учествовале 23 новинске агенције из Европе.

Друго мјесто заузео је капитен хрватске фудбалске репрезентације Лука Модрић.

На трећем мјесту је свјетски првак у формули 1 Британац Луис Хамилтон са 114 бодова, четврта је чешка скијашица и сноубордерка Естер Ледека са 74 бода, а на петом мјесту се налази француски биатлонац Мартин Фуркадо.

Међу 10 најбољих су и аустријски скијаш Марсел Хиршер, норвешка скијашица тркачица Марит Бјорген, француски фудбалер Антоан Гризман, француски атлетичар Кевин Мјyер, румунска тенисерка Симона Халеп и пољски скијаш скакач Камил Сток, јавља Хина.

ПАП најбоље спорташе Европе бира од 1958. године, а ове године у избору су учествовао АФП (Француска), АГЕРПРЕС (Румуњска), АНП (Низоземска), АПА (Аустрија), Анадолу Ајанси (Турска), АТА (Албанија), БЕЛГА (Белгија), БТА (Бугарска), ЦТК (Чешка), ДПА (Њемачка), ЕФЕ (Шпањолска), ЕЛТА (Литва), ХИНА (Хрватска), ЛЕТА (Литва), ЛУСА (Португал), МОЛДПРЕС (Молдавија), МТИ (Мађарска), СТА (Словенија), ТАНЈУГ (Србија), ТАСС (Русија), ТАСР (Словачка), УКРИНФОРМ (Украјина) и ПАП (Пољска).

Најбољи спортисти Европе:
1. Новак Ђоковић (Срб/тенис) 145

2. Лука Модрић (Хрв/фудбал) 132

3. Луис Хамилтон (ВБ/формула 1) 114

4. Естер Ледека (Чеш/алпско скијање, сноуборд) 74

5. Мартин Форкадо (Фра/биатлон) 69

6. Марсел Хиршер (Аут/алпско скијање) 67

7. Марит Бјорген (Нор/скијашко трчање) 59

8. Антоан Гризман (Фра/фудбал) 43

9. Кевин Мајер (Фра/атлетика) 40

10. Симона Халеп (Рум/тенис) 39

10. Камил Сток (Пољ/скијашки скокови) 39...

 

Фена


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.