Израел напустио Додикову вилу!

Амбасада Израела у Београду од 1. јануара ове године више не користи вилу на Дедињу, чији је власник Милорад Додик.

BN / 13. јануар 2018

Како БН сазнаје, израелска амбасада у Београду од 1. јануара ове године званично више не користи Додикову вилу на Дедињу.

Према тврдњама извора БН-а, израелска влада је одлучила да од 1. јануара ове године више не користи Додикову вилу за потребе амбасаде те земље у Београду управо због тога што је он компромитован у јавности и што је непожељна личност за многе земље.

Додик је вилу купио када је био премијер Републике Српске 2007. године од Комерцијалне банке, иако је кредит за њу подигао 2008. године под сумњивим околностима у Павловић банци што је био предмет истраге Тужилаштва БиХ.

Вила је  површине 341 м2, посједује гараже од 45 м2 и помоћне просторије од 63 м2 те земљиште уз објект преко 350 квадратних метара.

Налази се у улици Васка Попе на броју 16 у Београду.

Како су медији тврдили, судски вјештак грађевинске струке Александар Петровић у свом извјештају је написао да се приземље састоји од ходника, дневног боравка, спаваћих соба, кухиње, мокрог чвора и оставе.

Спрат се састоји од ходника са дневним боравком, кухиње са трпезаријом, спаваћих соба, мокрог чвора и посебним дијелом у којем је смјештен Ц. У дијелу спрата се налазе спаваће собе различитих величина.

Вилу која је изграђена 2005. године вјештак је процијенио на 1.260.000 евра. 

Још раније Додик је казао да је вилу на Дедињу купио од Комеријалне банке и да је изнајмио израелској амбасади у Београду за износ око 55 хиљада евра на годишњем нивоу.

„Кирија иде на отплату кредита за кућу која је и под банкарском хипотеком на период од десет година", рекао је Додик још 2010. године, када је признао да има вилу у Београду.

Амбасада Израела у Београду никада није званично потврдила да се налази у вили, чији власник је био под истрагом због кредита подигнутог на сумњив начин у Павловић банци.

 

И власник Павловић банке и службеници који су дали кредит били су предмет истраге Тужилаштва БиХ која је окончана, такође под сумњивим околностима.

Поставља се питање како ће сада Додик отплаћивати кредит чија рата је већа од његове предсједничке плате у Републици Српској.

 

(БН)


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.