Ја на wебу – бесплатна ИТ радионица за младе људе узраста 18-24 године

Пројекат "Ја на wебу" има циљ да кроз два дана интензивних радионица обучи 20 учесника да направе властити онлине ЦВ, односно лични презентациони web сајт.

BUKA portal / 08. октобар 2019

 

20 младих људи узраста 18 – 24 године из Бањалуке имаће прилику да бесплатно похађа дводневну радионицу „Ја на wебу“, чији су организатори Центар за дигитални развој и Моја Дигитална Академија, а финансира Меет анд Цоде иницијатива у склопу „Европске седмице кодирања“ која се одржава од 5. до 20. октобра. 

Пројекат "Ја на wебу" има циљ да кроз два дана интензивних радионица обучи 20 учесника да направе властити онлине ЦВ, односно лични презентациони web сајт. 

Полазници ће имати прилику да науче више о томе како функционише интернет, шта је домена, а шта хостинг, те како да помоћу ЦМС-а (WордПресс) направе једноставан сајт који има одређену форму ЦВ-а. Поред тога, полазници ће научити и како да креирају визуелне и садржајне компоненте сајта, као и најбитније трендове који се тичу web дизајна. 

“Свједоци смо велике експанзије дигиталних технологија, као и њиховог утицаја на наш свакодневни живот. Између осталог, дигиталне технологије утичу и на промјену многих пословних обичаја и стандарда. Један од њих је и чињеница да многе компаније данас користе интернет како би направили бољу селекцију кандидата приликом запошљавања. Због тога, сматрамо да је веома битно да млади који тренутно траже запослење, или ће ускоро бити у процесу проналаска посла, знају како да се представе на најбољи начин на интернету.” – рекли су из Центра за дигитални развој. 

 

 

Меет анд Цоде има циљ да припреми дјецу и младе људе између 8 и 24 године за свијет технологије и кодирања. Догађаји су осмишљени тако да покажу младима колико кодирање може бити интересантно и како им може помоћи при реализовању њихових идеја. Меет анд Цоде ће се одржати у склопу ЕУ Цоде Wеек и на тај начин подржати идеју дигиталне писмености.

Пројекат “Ја на wебу” биће реализован 12. и 13. октобра у просторијама Иновационог Центра Бања Лука, а сви заинтересовани кандидати који испуњавају услове могу да се пријаве испуњавањем онлине обрасца на web сајту Центра за дигитални развој, маилом на инфо@цдр.ба или позивом на број телефона 066/997-989.

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.