"Ја нисам четник и убица, нити тајни сарадник српских власти"

Председник СДСС и саборски заступник Милорад Пуповац обратио се јавности, након оштрих реакција на његове изјаве након напада на Србе у Хрватској.

BUKA portal / 11. септембар 2019

Он је прочитао изјаву у којој је навео да је од 23. августа, кад је била последња конференција за новинаре поводом серија напада на Србе, до данас многима засметала његова брига због пораста мржње према Србима у Хрватској.

"Некима је посебно засметала моја бојазан да то данашну Хрватску може довести у стање мржње карактерситичне за раздобље квислиншке НДХ. Реакције се не стишавају. Изашао сам пред вас и јавост да бих рекао да сам охрабрен тим реакцијама, а моје су бриге и бојазни данас мање него пре две седмице јер никад више није било осуда и одмицање данашње Хрватске од НДХ", изјавио је Пуповац.

Верујем да сви мисле да данашња Хрватска не би смела имати везе с идеологијом мржње и насиља, а тамо где их има требало би их искоренити, казао је он и позвао све у Хрватској да заједно уклоне сва усташка слова са саобраћајним знаковима, као и да се поспреме све одоре "За дом спремни", као и да се казни узвикивање "За дом спремни".

Ипак, када су га новинари упитали да ли ће се извинити због изјава које је дао а које су изазвале бројне реакције, рекао је да је и он сам називан разним именима, попут тога да је четник или убица и да од њих ниикада неће тражити извињење.

"Ја нисам четник, али од оних који мисле да јесам или кажу да јесам никада нећу тражити извињење. Онима који ме сврставају у злочинце и убице, рећи ћу да нисам и никада од њих нећу тражити извињење, онима који ме сврставају у тајне сараднике српских власти, стављајући ме у ризике, што је више од угледа, али и рејтинга у јавности, никада нећу тражити извињење", рекао је Пуповац.

Истакао је да је то део политичке борбе кроз коју, како је рекао, мора проћи. Председник СДСС је новинарима рекао да та странка још није донела одлука о томе да ли ће напустити власт или остати у владајућој коалицији, те да ће о тој теми бити речи на данашњим заседањима страначких органа, као и током наредних дана у разговору са коалиционим партнерима.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.