Јавио се Милин отац: Мила је супер, чекамо трансплантацију

"Мила је супер"

BUKA portal / 26. јун 2019

ПУТЕМ свог Фацебоок профила огласио се Марин Рончевић, отац дјевојчице Миле за коју су хрватски грађани скупили скоро 40 милијуна куна и која се управо захваљујући хрватским грађанима тренутно лијечи у болници у Пхиладелпхији од акутне мегакариоцитне леукемије.

Марин Рончевић се на почетку испричао што не стиже одговарати на све поруке те да му је једноставније преко Фацебоока објавити што се догађа с Милом.

"Мила је супер"

"Тренутно је Мила супер, али они који су прошли/пролазе сличне здравствене ситуације знају за разне несталности и ону "данас је добар дан" фразу... Ето, данас је био један добар дан па се у мени појавила жеља да га подијелим с вама.

Мила је добро, нема неке сјајне налазе сто је и очекивано с обзиром на третмане које пролази, али ту смо сви скупа, у соби, није у болници, излази на зрак у шетње, игра се и гњави Пипу па је све одмах пуно веселије. И гласније. Некад толико гласно да се бојим да ће нас избацити из смјештаја. Ваљда неће", започиње Марин.

Додаје како чекају трансплантацију те ако све буде по плану, Мила ће бити запримљена 8. српња, а 15. српња креће процес трансплантације.

 

"Има стварно максимално подударног донора, а овдје су у могућности и лабораторијски алтернирати поједине гене донора који би били упитни. Све је то недовољна гаранција да ће све проћи савршено па ћу опет рискирати да наљутим појединце кад замолим свих да се помоле за Милу и сву болесну дјечицу и пошаљу љубав, али то је мала цијена за пуно љубави", пише Марин.

О Заклади

Марин признаје да се није довољно бавио Закладом те да му јако жао због тога, али није имао кад.

"Нисам имао кад. Срам ме и жао ми је, али су други потегли умјесто мене кад је требало. За неке, ми смо овдје ваљда на годишњем одмору, за друге одавде би требали рјешавати приватне проблеме који везе немају нити с нашим случајем, нити с болестима дјеце, нити с нашом струком. Не знамо. Не стигнемо. Немамо увјете. Стварно није да не желимо помоћ, али лимитирани смо. Временом, Милиним стањем, временском разликом, цијенама телефоније, локацијом и свиме опћенито. Ја особно колико стижем и могу помажем појединцима са савјетима. За неке смо дословно банка која даје бесповратни кредит иако смо се ЈАВНО ОДРЕКЛИ СВЕГА. Лове немамо. Дио што смо имали од плаћа на рачунима подијелили смо скоро одмах. Колико видим и неким "професионалцима". Јбг. Не стигнемо одавде се бавити форензиком, али бар смо си то скинули с грбаче. Сад имамо приходе 2.200,00 мјесечно, тако да...", написао је Рончевић.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.