Јавно предузеће Цесте Федерације БиХ се огласило поводом радова на тунелу Врандук

Саопштење...

BUKA portal / 17. јун 2019

Имајући у виду предстојећу туристичку сезону и повећање промета на свим путним правцима на територији Федерације БиХ, ЈП Цесте Федерације БиХ је апелирало на све учеснике у промету на максимално стрпљење и разумијевање усљед извођења радова у оквиру Програма модернизације магистралних цеста у ФБиХ, посебно током реконструкције тунела Врандук ИИ и мостова Босна ИВ и Босна В.

Пројектом реконструкције тунела Врандук ИИ је, због технологије и комплексности радова у тунелу, предвиђено кориштење алтернативних праваца те је промет преусмјерен на регионалну цесту Р445 Немила – Банлози – Зеница. Међутим, првобитно преусмјерење промета у самоме тунелу током извођења радова на подножју свода, довело је до значајног успорења промета. Такођер, пролазак теретних возила и уопће повећање промета регионалном цестом која није пројектирана за те потребе, резултирали су њеним значајним оштећењима која су умногоме додатно успорила одвијање промета.

ЈП Цесте ФБиХ је подузело активности на санирању овог алтернативног правца које би требале бити окончане почетком јула након чега ће путнички промет бити у потпуности преусмјерен на ову цесту док ће се теретна возила наизмјенично пуштати једном траком кроз тунел. На овај начин ће се смањити интервал чекања и убрзати промет кроз тунел. Према динамици радова, основни радови на реконструкцији тунела Врандук ИИ би се требали завршити до средине октобра након чега ће се промет пустити у оба смјера кроз тунел, а само у ноћним сатима вршити обуставе због монтаже опреме у тунелу.

 - ЈП Цесте ФБиХ ће уложити све напоре како би се максимално убрзали радови на реконструкцији тунела Врандук ИИ и што прије нормализирала ситуација на овој јако прометној дионици - саопштено је из овог предузећа. 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.