"Једина истина је да већ скоро четири године нико није одговарао за убиство Давида Драгичевића"

Данас се одржава наставак главног претреса у предмету против двојице крим техничара Полицијске управе Бањалука Микице Марјанца и Зорана Бошњака због сумње да су починили кривично дјело "Спрјечавање доказивања"

Maja Isović Dobrijević / 21. септембар 2021

 

Данас се одржава наставак главног претреса у предмету против двојице крим техничара Полицијске управе Бањалука Микице Марјанца и Зорана Бошњака због сумње да су починили кривично дјело "Спрјечавање доказивања", тј. због сумјње да су уништили доњи веш Давида Драгичевића који је могао и требао да послужи као важан доказ у истрази.

Предвиђено је да током данашњег претреса буду саслушани свједоци одбране.

Подсјећамо да оптужницу у овом предмету заступа тужилац Далибор Врећо који се доводи у везу са заташквањем убиства Давида Драгичевића и од кога је Тужилаштво БиХ изузело тај предмет и због чега оправдано сумњају да је том тужиоцу у интересу да настави са заташкавањем убиства Давида Драгичевића.

"Далибор Врећо више не би требао никакве оптужнице да заступа већ би управо он требао да се нађе на некој од будућих оптужница за бројна кривична дјела која је починио, али и даље чини, несавјестан рад у служби, злоупотреба службеној положаја и овлаштења и др", кажу из Правде за Давида.

Оптужница Окружног јавног тужилаштва Бањалука Бошњака и Маријанца терети да су 25. марта 2018. године у просторији за сушење предмета бањалучке полиције, у намјери да спријече доказивање кривичног дјела убиство Давида Драгичевића (21), његове боксерице бацили у отпад, те тиме починили кривично дјело - спречавање доказивање.

Чланови неформалне групе "Правда за Давида" рекли су да нема више истина, већ је једина истина да већ скоро четири године нико није одговарао за убиство Давида Драгичевића. Додају да њима ово суђење нема никаквог смисла.

"Нама није јасно зашто Тужилаштво БиХ није преузео и овај предмет, видјећемо како ће се ово одвијати даље. Стрпљења је јако мало. Немамо детаље о случају које је преузело Тужилаштво БиХ", рекао је Озрен Пердув.

Ово је трећи претрес везано за ово суђење.

Драгичевић је нестао у ноћи 17. на 18. март 2018. године, а његово беживотно тијело је пронађено 24. марта на ушћу Црквене у Врбас код тврђаве “Кастел” у Бањалуци.

Поступајући тужилац у овом случају је Далибор Врећо.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.