Јелен куп ове године у чак 6 градова Републике Српске

У Бањој Луци је јуче одржана конференција за медије уз дружење са спортским новинарима, а поводом предстојеће манифестације „Јелен куп 2019“ која се одржава на Тргу Крајине од 08. јула, шесту годину за редом.

BUKA portal / 03. јул 2019

Јелен куп се ове године одржава у чак 6 градова Републике Српске. Шампиони су већ познати на Палама, у Градишци и Бијељини, а пред нама су турнири у Бањој Луци, Сокоцу и Требињу.

Јелен куп карактерише преко 250 екипа, 50.000 посјетилаца и више од 1.500 учесника у укупно шест градова.

“Поред тога што нас ове бројке сврставају у сами врх по масовности и посјећености, овај турнир има вишеструки значај. Ми сваке године поставимо пред себе друштвено одговорни циљ. Ове године чемо заједно са са покровитељима и учесницима прикупљена средства током манифестације искористити за набавку спортске опреме за штићенике ЈУ Дом “Рада Врањешевић” у Бањалуци. Котизација по екипи, ове године, износи симболичних 30 КМ и сва та средства ће бити усмјерена у ову акцију” истако је Сергеј Мочевић, предједник Удружења “Центар за едукацију, омладину и спорт”, која је организатор ове манифестације. Додао је да “организатори кроз Јелен куп желе да оживе дух уличног фудбала какав се некада играо у друштву, у насељу, улици, и да пруже подједнаку шансу свим љубитељима ове најважније споредне ствари на свијету”.

“Фудбалски савез Републике Српске подржава овакав вид промоције овог спорта, јер управо на улици су стасала нека од највећих имена у свијету фудбала” истакао је на прес конференцији Горан Ћејић, генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске. “Ми смо од првог дана уз ове момке, заиста вјерујемо у квалитет овог турнира и задовољни смо што Јелен куп опстаје од 2014. године. Организатори ће нашу подршку имати и у наредним годинама”

Јелен куп и Јелен пиво на најбољи начин доприносе промоцији фудбала. „Овај бренд традиционално подржава промоцију спорта, а нарочито фудбала, јер ми годинама подржавамо и репрезентацију Србије. Једноставно, фудбал и пиво су одувијек били савршен спој“ рекао је Горан Мишић, специјалист извршности брендова и потрошача Молсон Цоорс Босна и Херцеговина. Мишић је додао: “посебно нам је интерасантан и друштвено одоговорни карактер ове манифестације, што је нешто што наша компанија сматра важним за успјешно пословање”.

 

Генерални покровитељ манифестације је Јелен пиво, а партнер Wиллиамс спортске кладионице, које ће и ове године финансирати учешће на наредним турнирма побједничкој екипи из Бање Луке.

Пријаве екипа за све категорије се врше путем сајта www.јеленкуп.ба или на промо штанду који је постављен на Тргу Крајине у Бањалуци сваки дан до 06. јула у периоду од 17:00 до 22:00. Турнир почиње 08. јула и траје све до 14. јула када нас очекује финале Јелен куп-а у Бањој Луци.

Побједничку екипу очекује награда од 3.000 КМ, а све посјетиоце богат садржај уз бројне наградне игре.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.