Јесмо ли, заиста, дотакли дно дна: Родитељи и ја никако не спавамо. Ово је за мене велико понижење, грозно се осјећам!

Невјероватна, комична и апсурдна ситуација стиже нам из Бановића, гдје матурантици Нејри Бајрић из Бановића није дозвољено да се њена фотографија нађе на заједничком паноу њеног разреда.

BUKA portal / 15. мај 2019

Наиме, директорица и педагогица Основне школе "Трештеница" су сматрале да је споменута дјевочица носила превише шминке на лицу, те јој нису дозволиле да се фотографише, односно да њена фотографија буде на паноу.

Према писању медија у БиХ, директорица ове школе је Мевлида Мујић, а педагогица је Алдина Рахвановић.

Све дјевојчице биле нашминкане

Дјевојчица Нејра Бајрић данас је за Соурце.ба портал испричала како ју је ово веома много погодило, како је ово понижење за њу и њене родитеље јер се ради о одличној ученици, те како су и бројне друге дјевојчице биле нашминкане, али су се оне могле фотографисати.

"Дошла сам у школу око 10:00 сати, а сликање је било заказано за 12:00 сати. Све дјевојчице су биле нашминкане, а онда су педагогица и директорица само мене позвале у канцеларију и рекле ми да не могу бити на паноу и да слободно идем кући. Када сам се вратила кући, моја мама је потом отишла у школу да пита због чега ја не могу да будем на паноу, а онда су оне запријетиле социјалном службом и полицијом, те су нам рекле да изађемо из школе. Онда сам се сликала, чисто да имам успомену, али су ми оне већ рекле да нећу бити на паноу због шминке, иако су све дјевојчице биле нашминкане. Тако сам се сликала само у својој кошуљи, ради успомене", каже Нејра за Соурце.ба портал.

"Никада се никоме од њих нисам замјерила због нечега, јер сам била одлична ученица. Директорица је чак мени и мојој сестри била учитељица у овој школи. Само су нам рекли да је шминка разлог свега. Рекли су нам да ће нам звати полицију и социјалног радника ако не напустимо школу", истиче ова дјевојчица.

Велико понижење за одличну ученицу

Ипак, за сада се још увијек ништа није промијенило, а Нејрина слика се и даље не налази на паноу, али је зато Нејрин отац писао Министарству образовања ТК како би их упознао са овом необичном, да не кажемо, комичном ситуацијом.

"Моја слика и даље није на паноу, ништа се није догодило. Мој отац је послао допис Министарству образовања ТК и сада чекамо одговор од њих. Сви медији су објавили ову причу. Нећемо сигурно на овоме стати. Школа се уопће није огласила након медијских натписа, па сада само чекамо одговор од Министарства образовања", истиче ова млада дјевојка.

За крај, Нејру смо упитали како се осјећала у протеклих неколико дана, с обзиром да бројни ученици једва чекају фотографисање за школски пано, а њој је то било ускраћено.

"Родитељи и ја никако не спавамо. Ово је за мене велико понижење, јер сам и одличан ученик. Сада се осјећам као најлошији ученик, с обзиром да су само мени забранили да се сликам, баш се грозно осјећам. Ускраћено ми је пуно право као матурантици деветог разреда", каже на крају кроз сузе Нејра Бајрић за Соурце.ба портал.

Одговор из споменуте школе око ове невјероватне ситуације ћемо покушати добити у наредним данима, као и од Министарства образовања ТК.
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.