ЈОШ ЈЕДНА СПОРНА НАБАВКА И ТО ПОСЉЕДЊЕГ ДАНА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РС?: СДС оптужио Владу и Болницу "Србија", директор данас одговара

Подсјетимо, предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић критиковао је одлуку Владе Републике Српске о дозначавању финансијских средстава Болници "Србија" те да је том приликом прекршен Закон о јавним набавкама.

BUKA / E.P. / 17. јун 2020

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија изјавио је да је данас у Бањалуци да је болница расписала отворени тендер за набавку два апарата, мобилни рендген и портабилни ултразвучни, који су неопходни за дијагностику у ковид одјељењу ове болнице.

Он је навео да се на њихове ургенције за донацију ових апарата одазвало предузеће Путеви Републике Српске који су им донирали средства.

Шешлија је навео да се са овом набавком сагласио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

 

 

"Расписан је отворени поступак у складу са Законом о јавним набавкама, процедура је завршена, имамо понуде два добављача за ове апарате, у наредним данима биће отворене и објављени резултати набавке" рекао је Шешлија на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је такођер рекао да је затражен информативни предрачун гдје је наведена оквирна цијена наведених апарата.


Шешлија је нагласио да су тендер расписали без преференције.

Он је замолио опозицију да не износи нетачне информације у вези са овом набавком и да не раде на штету становника Сарајевско-романијске регије и запослених у болници.

Подсјетимо, предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић критиковао је одлуку Владе Републике Српске о дозначавању финансијских средстава Болници "Србија" те да је том приликом прекршен Закон о јавним набавкама.

Он је рекао да је незаконито то што се у Одлуци директно спомиње једна марка - ХИТАЦХИ и да се унапријед зна ко ће добити овај посао.

"Преферира се робна марка и један заступник зна да ће добити. Да није било робне марке могло би се пријавити 7 понудјача. Искориштено је ванредно стање и на задњи дан објављен закључак. Болница би морала провести отворени поступак да није ванредног стања. Ово је јасан примјер шта се ради у РС" поручио је Станић.

 

Он се данас огласио тврдећи како је набавка опреме која је грађане Републике Српске задњег дана ванредног стања коштала 403 хиљаде КМ у Србији кошта 180 хиљада КМ

“Након што смо сазнали да је у истом дану кад је укинуто ванредно стање премијер Вишковић за болницу Србија од Путева Српске наручио набавку дигиталног РТГ апарата Топаз 32 и ултразвучног уређаја са три сонде Хитацхи Ф37 у износу од 403 хиљаде КМ данас нови шок – иста опрема у Србији кошта 180 хиљада КМ”, казао је Станић.


 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.