Како је најутицајнији бјути влогер за мање од 24 сата остао без милион и по пратилаца

Време Интернета донело је могућности инстант славе, али исто тако и инстант пропасти.

BUKA portal / 13. мај 2019

Најсвежији пример је Yоутубе скандал који је популарног бјути влогера Джејмса Чарлса коштао више од милион претплатника - за мање од 24 сата.

Након оштрог видео снимка на коме је влогерка Тати Вестбрук изнела низ оптужби на рачун свој некадашњег пријатеља Джејмса Чарлса, он је за само један дан изгубио готово милион и по субскрајбера, пробивши тако тај неславни рекорд.

Джејмс је такође објавио видео упућен Тати, али нешто другачије тематике - у њему се он скрушено извињавао њој и њеном супругу, који се такође зове Джејмс.

Његов осмоминутни видео садржао је готово два минута ћутања током којих је овај јутјубер бирао праве речи. Ниво интересовања за целу ствар био је толики да је овај сукоб доспео у све веће светске медије, а да читава Твитер заједница углавном полемише само о овоме.

А шта се заправо десило између ово двоје јутјубера?

 

Тати и Джејмс су били супер другари Фото: YоуТубе / Ноизз.рс

 

Они су се иначе упознали пре неколико година, пре него што је Джејмс уопште постао популаран и утицајан, а није тајна да је управо Тати та која му је помогла да постане оно што је данас.

Међутим, размирице су почеле у априлу, када је Джејмс рекламирао витамине за косу. Тати има сопствену компанију за производњу истих препарата, па се осетила изданом јер је он одлучио да сарађује са њеним највећим конкурентом, а да јој о томе ништа не каже.И онда је кренуло препуцавање достојно пијачних кавги.

Након што је видела Джејмсове промотивне постове, она је поделила неколико Инстаграм сторија на којима је акцентовала како се осећа "изданом" и "искоришћеном". Джејмс се већ тада извинио, бранивши се тврдњама да су му они помогли током фестивала Коачела када није био сигуран да ће имати довољно публике и пажње.

Накнадно је Тати снимила и опширан видео у коме је истакла колико је повређена због оног што се догодило, а потом је рекла и да ово није први пут да је у њиховом пријатељству он био некоректан. Нагласила је како је у њиховом односу дошло до напетосто због бројних фактора, укључујући и то што је он наводно континуирано "манипулисао сексуалношћу људи", а сметало јој је и што је желео да направи документарац о тамној страни Yоутубе беаутy заједнице, оценивши да тако не поштује индустрију од које зарађује.

Тати је још изјавила и да не врује његовом оправдању везаном за Коачелу, јер сматра да је имао довољно подршке због свог "пресексуализованог" присуства на Интернету, иако углавном има веома младе пратиоце.

 

Джејмс се неколико пута извинио некадашњој пријатељици, на крају закључивши да "не може ништа да учини или каже да поново заради то пријатељство и поврати поверење, и да је не криви за то ".

Како ће се ствари даље развијати и да ли ће Тати и Джејмс ипак успети да поново остану блиски - остаје да видимо. Једно је сигурно - моћ јутјубера и уопште Инстаграм инфлуенсера је толико велика да заиста има моћ да нагна милион и по људи да више не воле особу коју су до јуче са задовољством пратили.

Извор: Жена


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.