Како препознати емоционално интелигентне људе?

Ових пет знакова указује да имате посла с емоционално интелигентним људима

BUKA portal / 16. јун 2019

Не покушавају доказати да су у праву када схвате да су у криву и умјесто тражења изговора, они нуде једноставну, искрену исприку која им омогућује да се брзо врате на прави пут - само су неки од знакова.

Ових пет знакова указује да имате посла с емоционално интелигентним људима:

Подносе критику без порицања, кривње, изговора или тјескобе

Не реагирају сви људи с високом емоционалном на критику једнако - неки реагирају емпатичније и размишљају како ће то утјецали на њихов будући однос, док се други враћају корак по корак и покушавају открити гдје су погријешили, пише 24 сата.

Но без обзира на природу реакције, они не поричу своју грешку, не окривљују друге, не измишљају исприке и не постају тјескобни.

Отворени су

Висока разина самосвјесности омогућује емоционално интелигентним особама да саслушају ситуацију без осуђивања. Они не одбацују идеје само зато што су различите од њихових. То их чини популарнима кад се појаве невоље и проблеми.

Знају слушати

Људи који знају слушати имају развијену структуру слушања која раздваја чињенице од интерпретација, реакција и циљева. Емоционално интелигентни људи су развили способност да остану отворени и буду способни чути оно што се доиста говори.

Не уљепшавају истину

Они знају колико је важно да људи чују тешку истину. Они неће пренијети поруку на окрутан начин и завршити разговор, али ће вам дати јасну поруку која не уљепшава истину.

Испричају се када погријеше

Не покушавају доказати да су у праву када схвате да су у криву и умјесто тражења изговора, они нуде једноставну, искрену исприку која им омогућује да се брзо врате на прави пут.

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.