Камене куће за мање од двије марке! Швајцарка даје некретнине "забадава“

Куће се налазе на идиличном окружењу с погледом на језеро Маггиоре, а имају доступне водоводне инсталације, што значајно олакшава преуређење

BUKA portal / 09. август 2019

Локалне власти у талијанском кантону Тицино у Швицарској продају куће за само један франак, односно око 1,80 марака. Ријеч је о симболичној цијени за некретнину којој је главни циљ привући ново становништво у питорескно сеоце Монти ди Сциага у близини талијанске границе.

На располагању је девет рушевних кућа од камена по имену рустици, које су купци након закључења уговора дужни реновирати по свим тамошњим прописима, а о којима више можете сазнати овдје.

Куће се налазе на идиличном окружењу с погледом на језеро Маггиоре, а имају доступне водоводне инсталације, што значајно олакшава преуређење.

Монте ди Сциага само је ново еуропско село у низу које јефтиним цијенама некретнина покушава привући људе у свој забачени кутак свијета. На сличан начин већ су људе мамиле локалне власти на Сицилији, на грчким отоцима и у Шпањолској. 

У жељи да задржи своје становништво, али и да потакне младе обитељи на пресељење и Опћина Врбовско у Горском котару има сличан план те ће осигурати 50 до 100 тисућа куна за станаре, који тим новцем могу обновити и уредити куће.

Преузето са Пункуфер


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.