Камиони више неће данима чекати на граници, Хрвати отворили све граничне прелазе

Исцрпљујућим чекањима на граничним прелазима са Хрватском, с којима су наши возачи камиона били суочени пуна два мјесеца, коначно је дошао крај,

BUKA portal / 20. мај 2020

Тачно у поноћ између понедјељка и уторка дозвољен је транзит теретног саобраћаја преко свих граничних прелаза Хрватске, што није био случај од 19. марта.

Од тог датума, наиме, теретњаци су могли ићи само преко Босанске Градишке, Босанског Шамца и Бијаче, због чега су, наводе, њихова задржавања пред границом трајала и по седам дана.

“Нова одлука значи нам пуно. Имали смо огромно оптерећење на граничним прелазима Босанска Градишка и Босански Шамац. Овим потезом растеретиће се сви гранични прелази. Дешавало се да имамо колону ауто-путем од Нове Тополе до ГП Босанска Градишка. Чак и по седам дана су људи чекали да пређу гранични прелаз”, рекао је за “Независне новине” Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за међународни и унутрашњи транспорт РС.

И из Граничне полиције БиХ истичу да ће се захваљујући новој одлуци Хрватске знатно смањити гужве на граничним прелазима.

“Поздрављам одлуку Хрватске о отварању свих граничних пријелаза за промет теретних моторних возила, чиме ће се знатно смањити гужве и вишесатна чекања на граничним пријелазима. До сада су се за вријеме рестрикцијских мјера поводом пандемије за промет теретних моторних возила користила само три гранична пријелаза”, изјавио је Зоран Галић, директор Граничне полиције БиХ.

Зијад Синановић, секретар Удружења међународних цестовних превозника терета Спољнотрговинске коморе (СТК) БиХ, истиче да је истовремено Хрватска укинула и ограничења у погледу заустављања возача на успутним одмориштима уз ауто-пут, с тим што су се возачи дужни придржавати свих мјера самозаштите и заштите других.

“Важно је имати у виду и да пријевозници у транзиту морају користити ауто-цесте у Републици Хрватској, а уколико користе граничне пријелазе који нису на ауто-цести, морају користити најкраћи пут од граничног пријелаза до ауто-цесте”, навео је Синановић у изјави за “Независне новине”.

Како је подсјетио, према досадашњој одлуци Хрватске, транзит те земље се при обављању превоза из БиХ за земље западне Европе и обрнуто могао одвијати искључиво преко граничних прелаза Босанска Градишка и Бијача, док се гранични прелаз Босански Шамац могао користити само за транзит из/према земљама централне Европе.

“Такво рјешење је углавном производило застоје и дуга задржавања на граничном пријелазу Босанска Градишка, што је уз значајно повећање дужине пријевозног пута довело до енормног повећања трошкова транспорта и све тежег поштивања рокова испоруке”, напомиње Синановић.

Подсјећамо да је у Хрватској 19. марта донесена одлука о одређеним граничним прелазима преко којих се одвијао транзитни саобраћај теретњака. Та одлука је донесена на 30 дана, а 18. априла је продужена још на мјесец, тј. до 18. маја, када на снагу ступа одлука о транзиту преко свих граничних прелаза Хрватске.

Ургенција

Према одлуци коју је крајем марта донијело Вијеће министара БиХ, камиони који су регистровани изван БиХ при транзиту кроз БиХ могу користити ГП Бијача, Босанска Градишка, Босански Шамац, Рача и Клобук, а из Вањскотрговинске коморе БиХ сматрају да би тај списак требало проширити.

“Сада би било важно да и БиХ без одлагања донесе идентичну одлуку као Хрватска, или одлуку о поновном отварању барем још неколико граничних пријелаза за транзит БиХ, међу којима су Изачић, Орашје и Каменско према Хрватској, те Вардиште и Каракај према Србији”, навео је Зијад Синановић, секретар Удружења међународних цестовних превозника терета Вањскотрговинске коморе (СТК) БиХ.

По његовим ријечима, такву иницијативу СТК БиХ је раније упутила надлежним органима у БиХ, а прекјуче су упутили и ургенцију по овој иницијативи, свјесни, како наводи Синановић, велике повезаности привреде, те да не можемо тражити оно што и сами нисмо спремни дати.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.