"Кантон Сарајево се налази пред блокадом"

Дамир Марјановић, заступник у Скупштини Кантона Сарајево путем своје Фацебоок странице казао је да се КС налази пред блокадом.

BUKA portal / 14. јануар 2020

Он је рекао како је заједно са Дамиром Никшићем иницирао одвојене састанке са представницима водећих странака "двије четворке", након којих је поручио да је договор могућ, будући да је угрожено функционирање здравственог система, социјална давања, плаће и друга основна људска права.

"Онда неће бити битно ко је у праву а ко не, онда ће грађани мирне душе моћи да кажу да се таоци политичких препуцавања и борбе за власт. Ипак, шансе да се такво што избјегне постоје и ми немамо право да их не покушамо искористити, па иако испали и навини и политички недорасли", написао је Марјановић.

Његов пост преносимо у цјелости:

"Укратко: Кантон Сарајево се налази пред блокадом. Нетко ће рећи да је то нечији смишљен политички потез а нетко ће рећи да је то због непоштивања процедура и непознавања закона.

Обичном грађанину то у бити није нити битно, но битно му је да се створе увјети у којима ће плате долазити на вријеме, у којима ће социјална давања бити редовно исплаћивана, у којима неће доћи у питање функционирање здравственога система, у којима неће доћи у питање реализација започетих пројеката, у којима неће бити угрожена његова основна и људска права.

Ближимо се половини мјесеца јануара и сада, ако се нешто не подузме, све ово набројано би од фебруара могло бити угрожено и Кантон Сарајево би се и стварно могао наћи у блокади! Онда неће бити битно ко је у праву а ко не, онда ће грађани мирне душе моћи да кажу да се таоци политичких препуцавања и борбе за власт.

Ипак, шансе да се такво што избјегне постоје и ми немамо право да их не покушамо искористити, па иако испали и навини и политички недорасли. Стога су два неовисна, самостална (зовите како то хоћете) Дамира данас иницирала два одвојена састанка представницима водећих странака двије четворке.

У тим одвојеним састанцима се дало наслутити да је договор могућ. Сходно томе заказан је заједнички састанак који ће се одржати прије тог фамозног 16. јануара, и на њему ћемо видјети да ли је наш данашњи оптимизам уједно и оправдан.

Надамо се да ће разум и одговорност за грађане бити ти који ће превагнути на политичком тасу, те да ћемо ипак тог 16. јануара у скупштинској сали донијети одлуке које ће спријечити блокаду главног града. Чини се да нам тако мало треба да се то деси!"

Поручио је Марјановић да се нада да ће разум и одговорност за грађане бити ти који ће превагнути на политичком тасу, те да ће се на Скупштини 16. јануара донијети одлуке које ће спријечити блокаду главног града БиХ.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.