Капетан крузера осумњичен за несрећу у Будимпешти пуштен из затвора уз кауцију

Капетан ријечног путничког брода за крстарење, Украјинац осумњичен да је одговоран за прошломјесечни судар с бродом за разгледање на Дунаву у Будимпшти, пуштен је на слободу уз кауцију, саопштио је суд у Будимпешти.

BUKA portal / 14. јун 2019

 

Главни градски суд саопштио је да је капетан, идентификован иницијалима Јуриј Ц., не може да напусти Будимпешту, мора да носи електронски апарат за праћење и двапут недјељно се састаје с истражитељима.

Крузер "Вајкинг Сигин" којим је управљао тај капетан сударио се с малим бродом за разгледање по олујном невремену 29. маја код Маргит моста близу зграде Парламента Мађарске. У несрећи се удавило или нестало 28 људи, углавном јужнокорејских туриста, а само седморо је спашено. До сада је нађено 25 тијела 23 Јужнокорејаца и два мађарска члана посаде. Још три Јужнокорејца воде се као нестали.

Туристички брод који је потонуо за седам секунди послије судара извучен је из Дунава у уторак и касније га је полиција истражила.

Украјинац, капетан већег брода-хотела, ухапшен је 1. јуна и одређен му је притвор од 30 дана, а кауција на 15 милиона форинти, 52.600 долара. Он је остао у притвору док је разматрана жалба тужилаца који су се противили увјетном пуштању на слободу. Апелациони суд у уторак је одбацио жалбу тужилаштва.

Иако је увјетно пуштен, капетан ће бити под полицијским надзором док се не донесе одлука о рочишту, али максимално четири месеца, навео је суд у Будимпешти, преноси Бета.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.