"Каролина Нојбер" најбоља представа на Позоришним играма у Јајцу

Проглашењем најбољих и додјелом награда, у Дому културе Јајце окончане су још једне Позоришне/Казалишне Игре БиХ.

BUKA portal / 07. јул 2019

Foto: Sandro Nuhanović

Стручни жири у саставу Хасија Борић предсједница, Љубица Остојић и Тина Лацо, након шест одиграних представа у такмичарском дијелу, изабрао је најбоље. Најбоља представа у цјелини је "Каролина Нојбер“, у режији Кокана Младеновића Народног позоришта Републике Српске . Од шест представа које су биле уврштене у такмичарски програм Игара двије је режирао Кокан Младеновић којем је припала и награда за најбољу режију - за режију представа „Сјећаш ли се Доли Бел“ и „Каролина Нојбер“.

Награде за најбоља глумачка остварења припала су глумцима из представе "Сјећаш ли се Доли Бел": Емиру Хаджихафизбеговићу (лик Махмута Зоља у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“), Гордани Бобан (лик Сене Зољ у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“), Мирсаду Туки (лик Дине Зоља у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“), Татјани Шојић (ликови Тетке/Бубе/Шинторове мајке/Штакине мајке у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“) и Адмиру Гламочаку (ликови Бесима/Цвикераша ) .

Награда за најбољег младог глумца Позоришних игара Босне и Херцеговине припала је Давору Голубовићу за лик Дине Зоља у представи „Сјећаш ли се Доли Бел.“ Награда за најбољи драмски текст сувременога аутора припала је Дарију Беванди за текст „Пинк Моон“. Награду за најбољу драматургију добио је Кемал Башић за представу „Посљедња љубав Хасана Каимије.“ Адиса Ватреш Селимовић добила је награду за сценографију за представу „Сјећаш ли се Доли Бел“,док је награда за костимографију додјељена Јелени Видовић за представу „Каролина Нојбер“.

Награду за најбољу музику освојила је Ирена Поповић за музику у представама „Сјећаш ли се Доли Бел“ и „Каролина Нојбер.“ Најбоља представа у цјелини по избору жирија публике је "Сјећаш ли се Доли Бел". Након девет фестивалских дана и шест одиграних представа у такмичарском дијелу, али и богатог пратећег програма, завјеса на даскама које живот значе у Јајцу је спуштена. На крају су сви и директорица Дома Културе Смиљка Бртан, и чувар кључева краљевског града глумац Владо Керошевић и награђени пожељели прије свега да Игре трају, да траје та размјена љубави између јајачке публике и глумаца.

Извор: Фена


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.