КАЖЊАВАЊЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: Трговцима 30.000 КМ, апотеци 1.100 КМ

Републичка тржишна инспекција вршила је и у дане викенда појачане контроле трговачких центара, апотека и других продајних објеката, у циљу провјере поштивања Уребе Владе Републике Српске о регулисању цијена, саопштено је из Инспектората РС.

BUKA portal / 23. март 2020

Наводе да, од 32 извршене контроле, у два случаја трговцима су изречене казне у износу од по 15.000 КМ јер исти нису ускладили цијене производа са Уредбом, док је у једном случају апотека кажњена због неиздавања фискалног рачуна казном од 1.100 КМ.

Имајући у виду обим производа који је обухваћен Уредбом, инспектори врше темељне провјере формирања цијена, те су и саме контроле детаљне и захтијевају нешто дуже вријеме. Скрећемо пажњу трговцима да у сваком тренутку могу очекивати посјету инспектора, да контроле на терену врше и тржишни инспектори јединица локалне самоуправе, чиме је број извршених контрола значајно већи, те да ће сваки прекршај бити строго санкционисан, стоји у саопштењу.

Тржишна инспекција Републике Српске је ангажована у пуном капацитету и наставиће са контролама, поручили су из Инспектората РС.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.