Кинески милијардер сурово: Ево због чега сте сиромашни!

Власник Алибаба платформе отворио душу

Avaz / 02. фебруар 2016

 Оснивач кинеске платформе за еб трговину Алибаба Јацк Ма казао је да су најгори радници – сиромашни људи. 

 

- Дајте им бесплатно, мисле да је то замка. Реците им да је то мала инвестиција, они ће рећи да не могу много да зараде. Дајте им приједлог да уложе много, они ће рећи да немају новца. Предложите им да пробају нове ствари, жалит ће се да немају никаквог искуства. Реците им да је то што раде традиционалан посао, они ће рећи да је тешко радити га. Ако им кажете да је то што раде нови пословни модел, они ће рећи да је то МЛМ маркетинг (начин дистрибуције у којем фирма продаје своје производе путем самосталних дистрибутера крајњим купцима) – рекао је један од најбогатијих људи у Кини и додао:

 

 

- Ако им пак, предложите да отворе продавницу, они ће се жалити да немају слободе. Када им предложите да покрену нови посао, рећи ће вам да нису довољно стручни.

 

Ма је такођер рекао да сиромашни људи воле да за све питају “Гоогле”, да слушају пријатеље који су безнадежни као и они. Они мисле више од универзитетског професора, а раде мање од слијепог човјека, преносе агенције Јацково мишљење.

 

- Само их питајте, шта раде и неће моћи да вам одговоре – рекао је он.

 

На крају је изнио свој закључак:

 

- Умјесто да ваше срце куца брже, зашто једноставно не дјелујете брже мало? Умјесто да само размишљате о нечему, зашто не учините нешто поводом тога? Сиромашни људи пропадају због једног заједничког понашања. Нјихов цијели живот је у чекању!

 

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.