Кинези нису уплатити концесију за аутопут Бањалука – Приједор?

Кинезима је истекао рок да уплате једнократну концесиону накнаду од 8,7 милиона марака за изградњу аутопута Бањалука – Приједор.

BUKA portal / 03. децембар 2018

У свим надлежним институцијама Српске ћуте на питање о овој теми, а на број кинеске компаније јавља се представник књиговодственог бироа у Бањалуци. 

Уговор о концесији за изградњу аутопута Бањалука – Приједор 4. октобра, три дана пред Опште изборе, у Бањалуци су парафирали министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић и генерални менаджер “Схандонг Инернатионал” Јанг Сју. 

Тада је најављено да ће коначно потписивање уговора бити након што кинеска компанија уплати концесиону накнаду. Рок да то ураде био је 60 дана и истекао је данас.

На питања портала ЦАПИТАЛ да ли је кинески партнер уплатио концесиону накнаду, ако није, шта је разлог томе и каква је даља судбина уговора о аутопуту, у Министарству саобраћаја и веза не одговарају, као ни у „Аутопутевима РС“.

Ни ресорни министар Неђо Трнинић и директор „Аутопутева“ Душан Топић не одговарају на позиве.

У Комисији за концесије РС кажу да нису обавијештени да ли је накнада уплаћена и да по уплати Пореска управа РС о томе обавјештава надлежно министарство које треба да потпише уговор. И у Пореској управи на питање да ли је уплаћена накнада ћуте.

Једнократну накнаду Кинези нису уплатили до претходне сриједе, 28. новембра, када су за ЦАПИТАЛ у Министарству саобраћаја и веза рекли да ће потписивање уговора услиједити по уплати накнаде, истичући да су прибавили, сходно важећим прописима, сагласност Комисије за концесије РС и мишљење Правобранилаштва РС потребне за потписивање уговора о концесији.

„Министарство саобраћаја и веза поступило је у складу са достављеним препорукама и у овој фази испуњени су сви услови који се тичу обавеза Републике Српске које претходе званичном потписивању концесионог уговора, које ће услиједити по уплати једнократне концесионе накнаде од стране коцесионара“, рекли су у сриједу из тог Министарства.

Како портал ЦАПИТАЛ сазнаје, уговор о концесији још није добио сагласност Министарства правде и Министарства финасија РС, на шта у Министарству саобраћаја такође ћуте, иако је и то један од услова да би уговор био потписан.

На број телефона који су Кинези навели приликом регистровања фирме у Бањалуци јавио се радник књиговодственог бироа који је рекао да ће нам наћи број представника фирме и да га позовемо поново, али се више није јављао на телефон.

Подсјећамо, Кинези су основали фирму „СДХС-ЦСИ БХ“ у Бањалуци која ће, како је речено раније у Влади “пројектовати, изградити, управљати, одржавати и финансирати изградњу аутопута Бањалука- Приједор”.

Оснивачи фирме су „Цхина Схандонг Инернатионал Ецономиц & Тецхницал Цооператион Гроуп“ из Кине, о чему је ЦАПИТАЛ писао у тексту „Фирма са капиталом од једне КМ градиће аутопут”.

Аутопут је требало да граде Кинези, а да им РС у идућих 30 година плаћа годишњу накнаду за расположивост аутопута у износу од 32,5 милиона евра. Тај износ треба да буде обезбијеђен од наплате путарине на свим аутопутевима у РС.

Уколико то не буде довољно, остатак ће бити обезбијеђен из Буджета РС, писао је ЦАПИТАЛ у тексту „Сав новац од путарина у Српској иде Кинезима“.

Планирано је да аутопут буде дуг 42 километра, а за уложених 297 милиона евра, Кинезима би на крају Република Српска платила 975 милиона евра.

За сада је извјесно да Кинези нису уплатили концесиону наканду, те да уговор због тога још није склопљен, а одговоре надлежних институција које треба да објасне даљу судбину аутопута, објавићемо накнадно, уколико их доставе.


Извор: цапитал.ба


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.