Ко ће зауставити банде по Сарајеву: Ако полиција хитно не добије већа овлаштења, шта чека грађане?!

Најновија трагедија која се ноћас одвијала на Алипашином Пољу

Buka / 26. октобар 2018

Није први пут, а на жалост, сигурно није ни посљедњи, да се пљачке по Сарајеву завршавају оружаним сукобом са крвавим и смртоносним посљедицама. У црној хроници града своје мјесто све чешће добијају и припадици полиције, и то као жртве разуларених градских банди. 


Па шта онда могу да очекују грађани, ако ни полиција не може да се супротстави терору улице?!  


Најновија трагедија која се ноћас одвијала на Алипашином Пољу, у којој је живот изгубио један полицајац, док се другом љекари боре за живот, још једном потврђује потребу да се полицијским органима дају много већа овлаштења у обављању својих дужности.


Огорчен стањем у главном бх. граду, након ноћашњих догађаја, политички директор СДП-а БиХ Дамир Машић прокоментарисао је најновију трагедију на свом Тwиттер профилу и затражио да се ствари хитно мијењају: 

      
"Банди је мало што тероризира грађане и брутално краде и пљачка наочиглед свих. Сада су почели и да убијају само зато што их је неко покушао зауставити.
Полицији хитно повећати овлаштења и драматично пооштрити казнене мјере, али и судску праксу!"
, затражио је Машић.

 

damir-nasic-twitter


МУП КС још се није званично очитовао о трагичним догађајима на Алипашином Пољу.

 

Реаговао је и потпредсједник Федерације БиХ Милан Дуновић који је породицама погинулих полицајаца изјавио саучешће те истакао: 


- Очекујем од надлежних органа да починиоци овог гнусног чина, у најкраћем могућем року, буду ухапшени и процесуирани. Убиство полицајца на дужности је озбиљан сигурносни проблем. Све надлежне институције морају се координисано и на нивоу задатка укључити, те адекватно одговорити на овај, са сигурносног аспекта, крајње забрињавајући догађај. Ми морамо као друштво показати да имамо снаге и знања обрачунати се са криминалцима, који мисле да могу увести анархију у којој ништа не значи људски живот.

 

Извор

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.