Ко је најимућнија породица с богатством од 238,2 милијарде долара

Породица Валтон (Wалтон), која је власник малопродајног ланца "Wалмарт", најбогатија је на свијету, а њено богатство процијењено је на 238,2 милијарде долара.

BUKA portal / 21. септембар 2021

Портал "Блумберг" објавио је листу најбогатијих породица из цијелог свијета које се баве различитим пословима.

На другом мјесту по богатству је породица Марс, у чијем је власништву истоимени бренд слаткиша. Њено богатство процијењено је на 141,9 милијарди долара.

Слиједи породица Кох, чије је богатство процијењено на 124,4 милијарде долара. У власништву ове породице је истоимена нафтна компанија.

На четвртом мјесту је породица Хермес, која је власник истоименог бренда луксузних торби. Посједује богатство од 111,6 милијарди долара.

Слиједи их породица Сауд, која влада Саудијском Арабијом, а њено богатство процијењено је на 100 милијарди долара.

Породица Амбани је на шестом мјесту са богатством од 93,7 милијарди долара, а у њеном власништву је конгломерат "Релианс".

Након Амбанијевих слиједи породица Вертхајмер (Wертхеимер), у чијем је власништву бренд "Цханел". Њени чланови дијеле богатство од 61,8 милијарди долара.

Джонсон породица се налазе на осмом мјесту са богатством од 61,2 милијарде долара. У власништву ове породице је финансијска компанија "Фиделитy Инвестментс".

Слиједи породица Томсон (Тхомсон), у чијем је власништву медијска корпорација "Реутерс". Богатство Томсонових је процијењено на 61,1 милијарду долара.

На 10. мјесту је породица Бохрингер (Боехрингер), у чијем је власништву фармацеутска компанија. Њено богатство процијењено је на 59,2 милијарде долара.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.