Колапс на путевима у Далмацији, градови блокирани: "Никад није било горе"

Јулско невријеме потјерало је све туристе с плажа у Далмацији, због чега је у више градова дошло до потпуног колапса.

BUKA portal / 10. јул 2019

У околици Сплита се јављају веће колоне, јавља Далмација Данас, како због одласка туриста с плажа, тако и због великог приљева туриста због Ултре.

Гужви има у правцу Сплита из смјера Каштела, но стање је најгоре кроз Подстрану.

У оба смјера створиле су се километарске колоне. Колона према Сплиту креће већ од Јесеница и врло је спора. Иако има гужви, стање је нешто боље у правцу Омиша, пише Далмација Данас. Читатељи јављају да стање никад није било горе.

Слободна Далмација јавља да се колона протеже од Трогира до Макарске, колона је на наплатним кућицама у Дугопољу, а таксисти јављају да је готово немогуће приступити Зрачној, али и Трајектној луци Сплит. 

У сплитској Градској луци влада незапамћена гужва. Колоне се практички не мичу. Аутобуси стоје у колони и не мичу, труби се, сви су нервозни... Свеопћем каосу, осим кише и огромног броја туриста који се због Ултре слијевају у град, доприносе и радови на новом угибалишту у Луци.

Полиција је због стања на овом дијелу магистрале изашла на терен и покушава помоћи да се промет нормализира. Објавили су и приопћење грађанима:

"Због гужви у промету на свим прилазним правцима граду Сплиту, као и у смјеру трајектне луке, молимо грађане за стрпљење. Сви расположиви полицијски службеници су на терену и подузимамо све што је реално могуће, у циљу побољшања проточности промета", написали су.

Како јавља Дулист, велике су колоне и на дубровачком подручју, на релацији Жупа - Град.

Дубровчани су након више сати чекања, према свим доступним коментарима, на измаку снага. "Колона за улаз у град до Дубца", "Тко је кренуо према граду уз Дубац треба му стрпљења", "Тко иде у град из било ког правца, нека избјегава Илијину главицу", јављају возачи.

У Задру је готово немогуће пронаћи паркинг. Колона за паркирање на Јазинама, у средишту града, дуга је неколико стотина метара. 

Како дознаје Шибеник.ин, огромне су гужве и у Шибенику. На терену су запосленици Градског паркинга као и прометни редари који покушавају растеретити промет у граду. 

 

Преузето са Индеxа


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.