Колективна изложба ликовних радова полазника Школе цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета.

Колективна изложба ликовних радова полазника Школе цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета биће отворена 22. јуна (субота) 2019. године у 19:00 часова у Културном центру УДАС, ул. Симе Миљуша бр.2. Бања Лука.

BUKA portal / 18. јун 2019

Поред изложбе, полазници Школе премијерно ће, за све посјетиоце, извести луткарску представу ‘’Три прасета’’. 

На колективној изложби ће бити представљени ликовни радови, цртежи полазника која су цртали и сликали у протеклих пет мјесеци.  Школу цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета у претходном полугодишту које је трајало од фебруара до јуна 2019. године похађало је укупно 40 дјеце са и без инвалидитета узраста од 6 до 18 година. Полазници Школе су сваке суботе стицали нова знања из сликартсва на задату тему. Полазнике Школе водила је Сандра Мићић, професор ликовне културе. 

О Школи цртања и сликања: Школа цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета, почела је са реализацијом 2007. године. Школу су, при Културном центру УДАС, у форми пилот пројекта, покренули млади умјетници са Академије ликовне умјетности Бања Лука. Мисија Школе цртања и сликања је остала непромјењена све ове године а усмјерена је на потицање уважавања различитости, те промоцију права и могућности дјеце са и без инвалидитета засноване на концепту поштовања људских права.
Циљ наше Школе јесте да она буде сигурно и потицајно мјесто гдје ће млади полазници, дјеца са и без инвалидитета, исказати своје умјетничке и креативне потенцијале уз стручно вођство посвећених професора ликовне културе. Школа даје могућност промоције и представља примјер инклузивног приступа у раду са дјецом са инвалидитетом као једног од важних сегмента у постизању равноправног односа према дјеци са инвалидитетом у нашем друштву.
Полазници Школе кроз различите цртачке и сликарске технике, стварајући властита умјетничка дјела стичу нова знања како у области цртања и сликања тако и у разумијевању и прихватању концепта различитости, једнаких могућности за дјецу са инвалидитетом. Школа је простор у којем полазници свих узраста стичу вриједне животне вјештине, успостављају дивна и дуготрајна пријатељства, граде самопуздање и потичу једни друге у окружењу уважавања и стварања.  
До сада је кроз програм рада Школе прошло је преко 100 дјеце са и без инвалидитета, узраста од 6 до 18 година. 

Полазницима Школе честитамо на успјешно завршеном полугодишту, те најављујемо да Школа цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета наставља са радом у септембру у школској 2019/2020, након љетњег распуста. 

Школа цртања и сликања се реализује у оквиру пројеката из области културе којег подржава Одјељења за борачко инвалидску заштиту Града Бања Лука за 2019. годину. 
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.