САМО КРЕДИТИ И ЗАДУЖЕЊА, НИШТА ОД КРЕСАЊА СТАВКИ ЗА ЛУКСУЗ: Државне фирме из БиХ планирају куповину електричних аутомобила у овој години

У БиХ јавне набавке представљају један од канцера друштва и један од највећих извора корупције.

Elvir Padalović / 16. мај 2020

 

Осим тога, одавно се стекао утисак да су јавне набавке један од разлога за бављење политиком, јер огроман број освојених тендера добијају компаније које имају блиске везе са владајућом политиком у овој земљи.

Анализом планова јавних набавки уговорних органа, видљиво је да је у 2020. години предвиђена набавка великог броја "луксузних" роба и услуга у циљу репрезентације или када је у питању набавка аутомобила, посебно набавка аутомобила више и високе класе.

Напомињемо, ради се о посебно изазовној години, јер је изборна, а тада традиционално расту апетити и буджети за поједине сегменте јавних набавки, поготово када је ријеч о набавци радова, а друго, ово је година коју полако, али сигурно изједа ЦОВИД 19.

Тренутно су у току ребаланси буджета у скоро свим уговорним органима (институцијама на свим нивоима, као и јавним предузећима и установама), те ће бити интересантно како ће се ребалансирани буджети одразити на поједине трошкове у вези са „луксузом“.

За надати се да ће околности пандемије ЦОВИД-19 условити многе да коригују своје планове и смање непотребна издвајања, као што су издвајања за луксузне робе и услуге.

Оно што помало забрињава јесте чињеница да се још увијек не дешава готово ништа када је ријеч о смањивању трошкова по овим ставкама. 

Према проведеној анализи, свега 65 уговорних органа из узорка од 103 уговорна органа за 2020. годину је објавило План јавних набавки, који је јавно доступан на њиховом wебсајту.

Истовремено, анализа указује да се код ових 65 уговорних органа планирало издвојити 2.888.197,81 КМ (без ПДВ-а) за набавке у вези са репрезентацијом и поклонима, те чак 3.620.744,10 КМ (без ПДВ-а) за аутомобиле са вриједношћу преко 40.000 (без ПДВ-а).

Између осталог,  за потребе дирекције компаније "Електродистрибуција" Сарајево, планирана су возила у вриједности од 600.000 КМ, те набавка возила на електрични погон (?!) за подружнице у вриједности од 250.000 КМ.

Даље, предузеће “Путеви РС” је планирало набавку возила у вриједности од 299.145,00 КМ без ПДВ-а, што је посебно занимљиво имајући у виду да су крајем марта расписали тендер за кредитно задужење од 200 милиона марака, које ће према плану бити утрошене за инвестициона улагања.

“Електропривреда ХЗХБ” планира сљедеће набавке аутомобила: путничка возила у вриједности од 189.600,00 КМ, теренска возила ниже класе у износу од 435.000,00 КМ, затим набавку возила у вриједности од 100.000,00, те возило средње класе у износу од 40.000,00 КМ. Чини се како у овом предузећу кризе нема.

Александар Драганић, координатор за истраживања у Агенцији за развој предузећа ЕДА у Бањалуци, каже за БУКУ како је евидентно да ће околности које је проузроковала пандемија ЦОВИД-19 условити многе да коригују своје планове и смање издвајања за јавне набавке, првенствено непотребних издвајања као што су извајања за луксузне робе и услуге.

“Међутим, још увијек није видљиво да се доносе нови планови набавки у којима је дошло до корекције издвајања за тзв. луксузне робе и услуге, већ су присутни захтјеви за додатним приходима од кредита, трансфера и донација да би се санирале посљедице смањења економске активности, а тиме и јавних прихода”, каже за БУКУ Драганић.

Са смањењем издвајања за "луксузне" робе и услуге би се свакако обезбиједила значајна недостајућа средства за основне потребе у раду уговорних органа, истиче он.

Истраживања показују како би само 20% уштеда у свим јавним набавкама, чија је вриједност преко 3 милијарде КМ током једне године, износила сигурно преко 600 милиона КМ. То је скоро па износ кредита које је ММФ одобрио Босни и Херцеговини за борбу против пандемије ЦОВИД-19.


 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.