Комшић: Именовање Зорана Тегелтије чим се упути Годишњи национални програм за НАТО

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић потврдио је да ће сједница Предсједништва на којој би требало да буде именован кандидат за предсједавајућег Вијећа министра бити заказана чим буду испоштоване све процедуралне претпоставке.

Srna / 08. август 2019

Комшић је навео да неће гласати за кандидата за предсједавајућег Вијећа министара уколико нема одлуке о упућивању Годишњег националног програма за Акциони план за чланство у НАТО-у, односно да ће гласати за именовање одмах након усвајања АНП-а.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић данас је казао да у цијелом процесу договора нема побједника нити губитника те да је пронађена средина. Односно, као што је Клиx.ба јучер и објавио, најближе су варијанти слања редуцираног АНП-а који би требао садржавати цивилни сегмент, а војни задржати на постојећем нивоу.

Лидери странака побједница опћих избора 2018. године СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић постигли су у понедјељак, 5. аугуста, договор о принципима за формирање власти према којима би Вијеће министара требало да буде формирано у року од 30 дана.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.